Това заяви в ефира на Нова телевизия климатологът доц. Георги

...
Това заяви в ефира на Нова телевизия климатологът доц. Георги
Коментари Харесай

Опули Ни! Доц. Георги Рачев Шокира Зрителите На Нова Телевизия Преди Малко: В Момента В България Е Пълен Ужас!

Това съобщи в ефира на Нова телевизия климатологът доцент Георги Рачев. " Нормално е да предположим, че и зимата ще е топла и есента ще е топла. Височината на слънцето над хоризонта подхожда на средата на март сега. Ужасно изсъхнало е ", сподели Рачев.

" Октомври месец ще е относително топъл. Този петък се обрисува да е доста студено - обикновено за сезона, само че не и за това, на което сме привикнали. Тогава ще има температури от 15 градуса и то оптимални. Сутрешните температури ще паднат под 10 градуса. После ще има стабилизиране на времето с естествени температури. Лятото продължи към 110 - 112 дни въпреки всичко ", сподели Рачев.

" Климатът е естествено събитие, което се преглежда от доста години. Става топло, няма по какъв начин да не се трансформира времето. В България става по-топло - и зимата и лятото. В началото на века имаше наклонност на засушаване, в този момент към този момент не е по този начин. За това приказва и неповторимата годишна продукция на зърнени култури от предходната година. Цялото селско стопанство сега е доста добре и туризмът се радваше на ужасно доста слънце. Двете неща, които директно зависят от времето, са в напредък ", сподели Рачев.
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР