Това заяви в ефира на Нова телевизия игуменът на Църногорския

...
Това заяви в ефира на Нова телевизия игуменът на Църногорския
Коментари Харесай

Йеромонах Никанор за шпионите в расо: За жалост не България и не българската църква надигна ужасен вой

Това съобщи в ефира на Нова телевизия игуменът на Църногорския манастир " Св. Св. Козма и Дамян " йеромонах Никанор във връзка абсурда с шпионите в расо.

 

„ Това не са страшни хора, те си извършват отговорностите на чиновници на отдела за външноцърковни връзки на Московската патриаршия, който естествено прокарва политиката на Московската патриаршия, която е оръдие в ръцете на съветската страна. Аз като българин нямам съображение да се колебая в ДАНС и други наши служби. Ние би трябвало да бъдем патриоти ”, добави йеромонах Никанор.

 

По думите му националната сигурност на България не е нещо настрана взето.

 

" България е член на НАТО. Националната сигурност на всяка една членка на този съюз има по-голямо или по-малко отношение към нашата национална сигурност ”, безапелационен бе духовникът.

 

„ В прилежаща Северна Македония бяха предложения да изоставен за това, тъй като Руската черква организираше там една доста странна политика да предотврати приемането на каноничен и легален от църковна позиция томос за автокефалия на тяхната поместна православна черква, оставяйки единствено с томоса, който им издаде сръбската патриаршия ”, означи йеромонах Никанор.

 

„ В момента църквата в Северна Македония продължава канонически да бъде част от сръбската православна черква и няма да престане да бъде такава до издаването на томос от Вселенската патриаршия ”, изясни той.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР