Това заяви в Денят започва психологът Росен Йорданов по повод

...
Това заяви в Денят започва психологът Росен Йорданов по повод
Коментари Харесай

Бившият директор на СДВР Валери Йорданов: Системата по линия на сигурността не работи, остаряла е

Това съобщи в " Денят стартира " психологът Росен Йорданов във връзка признатите през вчерашния ден от Народно събрание промени в Закона за отбрана от домашно принуждение.

 

Йорданов изрази подозрения по метода, по който това се случва.

 

Според него при законодателни промени би трябвало да има деликатни разбори и да се обмисли всичко - да бъдат изчислени правните, обществените и психичните последици.

 

Заяви, че не схваща да вземем за пример каква е разликата сред принуждение сред двама души и принуждение в интимна връзка и в случай че човек има три паралелни връзки - коя е по-интимната.

 

Според психолога има опасения, че това което ще се случи ще има противоположни последици.

 

Бившият шеф на Столична дирекция на вътрешните работи Валери Йорданов счита, че законите могат да бъдат допълвани и подобрявани в позитивен аспект и с тенденция, а не да се одобряват измененията на парче. За него обаче самата система по линия на сигурността не работи.

 

" Тя е блокирана и оттова идва недоволството на хората. Системата е от преди 30-40 години, като за времето си е била ефикасна, само че в този момент е безусловно несъответстваща. Трябва да бъде доста по-гъвкава, доста по-отворена към другите институции, с по-голямо взаимоотношение с тях ", сподели Йорданов.

 

За него обаче оставките не вземат решение въпроса.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР