Това заяви в четвъртък пред журналисти руският външен министър Сергей

...
Това заяви в четвъртък пред журналисти руският външен министър Сергей
Коментари Харесай

Русия пита САЩ: Целта ви унищожение на С. Корея ли е?

Това съобщи в четвъртък пред публицисти съветският външен министър Сергей Лавров, съобщи ТАСС.

Съединени американски щати "обявиха за декември огромно извънпланово обучение. Налага се усещането, че всичко е направено особено за (лидерът на КНДР) Ким Чен-ун да изгуби хладнокръвие и да предприеме следващото рисковано деяние (след изстрелването на новата ракета "Хвасон-15 " на 29 ноември) ", сподели Лавров.

"Американците би трябвало да обяснят на всички ни какво целят - в случай че търсят претекст за заличаване на Северна Корея, дано го кажат напряко и дано го удостовери висшето американско управление. Тогава ще вземем решение по какъв начин да реагираме ", добави първият посланик на Русия.

Русия отхвърли апела на Съединени американски щати да скъса комерсиалните и дипломатическите си връзки с КНДР след новия ракетен пуск, подхванат от Пхенян.

Съединени американски щати приканиха светът да скъса всевъзможни връзки със Северна Корея >>

"Имаме негативно отношение към това. Вече нееднократно сме изтъквали, че санкционният напън в действителност е привършен, и че всички резолюции, вкарвали наказания, наложително съдържаха условия за възобновяване на политическия развой, за възобновяване на договарянията, и таман това условие напълно се подценява от американската страна. Според мен това е огромна неточност ", съобщи пред публицисти Сергей Лавров.

"Хвасон-15 " е кардинално нова ракета само че надали заплашва Ню Йорк

Междуконтиненталната балистична ракета (МБР) "Хвасон-15 " , изстреляна от Северна Корея на 29 ноември, е кардинално нова разработка, а не трансформация на ракета, с каквито към този момент разполага Пхенян.

Това съобщи пред публицисти представителят на южнокорейския Комитет на началник-щабовете полковник Но Чжъ-чон.

Според южнокорейските армейски специалисти "Хвасон-15 " е ракета от нов вид, с други размери, друг по форма обтекател на бойната глава и друго съединяване сред първата и втората степен, разясни представителят.

По думите му е изменена и мобилната пускова установка, движеща се към този момент на 9 чифта колела при 8 чифта за предходната трансформация на влекача, употребена за МБР "Хвасон-14 ".

НА ФОКУС: Трябва ли Корея да се сплоти? Накратко: Не. >>

Дори американски специалисти допускат, че ракетата "Хвасон-15 ", изстреляна на 29 ноември, е имала облекчена челна част, не е носела подражател на военен заряд. Тъкмо това е била повода да лети на по-далечно разстояние от изпробваната през юли "Хвасон-14 ". Това декларира военният специалист и някогашен ракетен експерт о. з. подполковник Владимир Евсеев, представен през днешния ден във в. "Московский комсомолец ".

Съответно американските специалисти надценяват опциите на новата севернокорейска ракета, потвърждавайки, че тя може да прелети 13 000 км и да доближи Ню Йорк или Вашингтон.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР