Това заяви служебният министър на енергетиката Андрей Живков пред журналисти.

...
Това заяви служебният министър на енергетиката Андрей Живков пред журналисти.
Коментари Харесай

Енергийният министър: По отношение на ”Балкански поток” сме се отказали от едни сигурни 1, 350 млрд. лв

Това съобщи служебният министър на енергетиката Андрей Живков пред публицисти. Той сподели още, че когато е правена финансовата рамка не е взето поради ограничението на фосилните горива и тяхното потребление в бъдеще, което върви с наклонност към понижаване. Фокусът на нашите дейности ги постановат събитията. Основният проблем за решение е ориентиран към Топлоелектрическа централа „ Марица-изток 2.

Скоро ще излезем с дефинитивно решение за това по какъв начин да постъпим по този начин, че в близко бъдеще в Топлоелектрическа централа „ Марица-изток 2 “ да няма обществен стрес. Решението няма да е абсолютно. Ще пожелаваме съществено преразглеждане на разноските и на метода, по който се ръководят самите сдружения, съобщи Живков.

Относно газовата връзка с Гърция той изясни, че там се работи, само че има притеснителни неща - предстоящи забавяния в доставките на подготвени съставни елементи за газопровода.

Живков изясни, че в писмо до изпълнителната компания " Авакс ", където министерството декларира, че срокът на контракта за осъществяване би трябвало да бъде спазен, в случай че това не се случи, ще се пристъпи към асимилиране на обещетенията по контракта, които са в размер на 90 хиляди евро дневно.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР