Това заяви режисьорът на филма Опенхаймер Кристофър Нолан, цитиран от

...
Това заяви режисьорът на филма Опенхаймер Кристофър Нолан, цитиран от
Коментари Харесай

Кристофър Нолан: Атомната бомба на Опенхаймер е червен сигнал за света и изкуствения интелект

Това съобщи режисьорът на кино лентата " Опенхаймер " Кристофър Нолан, представен от Агенция Франс Прес.

 

Той разяснява, че много от страданията, свързани с технологиите в нашето въображение, произтичат от Робърт Опенхаймер – физикът, който е оказал помощ да се основат нуклеарни оръжия по време на Втората международна война.

 

Това, което той и екипът му са създали в лабораторията Лос Аламос в Съединени американски щати, съставлява " финален израз на просвета, което е доста положително, само че е имало отрицателни дефинитивни последици ", означи Нолан.

 

Подобно на тогава, стремителният напредък в областта на изкуствения разсъдък генерира идентични страхове за заплахите от технология с евентуално неконтролируеми последици.

 

Някои показват опасения, че ИИ може да избяга от основателите си и да заплаши човечеството, сходно на учените, взели участие преди 8 десетилетия в зората на нуклеарната ера.

 

" Това е важен миг в история, актуалният също е подобен ", счита Килиън Мърфи, който играе Опенхаймер.

 

" Изследователите на ИИ свързват сегашния миг с " Опенхаймер миг ", имайки поради първите атомни проби, когато мнозина са се страхували от неконтролируема верижна реакция, която да изпари цялата планета. Тези, които работят върху ИИ гледат към неговата история за насоки като да вземем за пример каква е тяхната отговорност и какво би трябвало да вършат ", добави Нолан.

 

Според него няма лесни отговори. Режисьорът разяснява още, че филмът съставлява предупредителна история, демонстрира заплахите.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР