Това заяви президентът на Турция Реджеп Ердоган по време на

...
Това заяви президентът на Турция Реджеп Ердоган по време на
Коментари Харесай

Ердоган към ЕС: Елате, да работим заедно

Това съобщи президентът на Турция Реджеп Ердоган по време на взаимната конференция след срещата на върха в Евксиноград.Преди срещата имахме с премиера Бойко Борисов една доста ползотворна среща на четири очи. Надяваме се интервалът на неприятни взаимоотношения сред Турция и Европейски Съюз да е останал в предишното, уточни Ердоган. По думите му Туск и Юнкер са загатнали по време на срещата, че би трябвало да се работи повече в тази посока.

„ Нашата кандидатура в Европейски Съюз стартира през 63-година, а към този момент сме 2018 година. Искаме час по-скоро да създадем позитивна стъпка в тази посока “, уточни Ердоган.

„ Обсъдихме стъпките, с цел да се подобрят връзките сред Европейски Съюз и Турция “, добави турският водач. По думите му Турция извършва своите задължения във връзка с битката с тероризма и бежанците.
„ Към актуалният миг сме получили 1 милиард и 800 хиляди евро, по съглашението, уповавам се, че вторият транш към контракта за тези 3 милиарда евро ще бъдат изпратени скоро, с цел да бъдем улеснени във връзка с бежанците “, съобщи турският президент. Той акцентира, че на срещата е бил подложен и въпросът за либерализирането на визовия режим.
„ Либерализирането на визовия режим на нашите жители е различен въпрос, по който чакаме противоположна връзка от Европейски Съюз “, съобщи още Ердоган.

Той изрично отхвърли в страната му да се потъпкват човешките права. „ Турция уважа демократичните права на всеки, само че не трябва да се не помни, че в страната ни имаше опит за прелом и за моето ликвидиране “, сподели още турският водач.
„ Направихме първата стъпка за възстановяване на разговора. Но това не е достъчно, в този момент би трябвало да предприемем съответни ограничения “, безапелационен бе Ердоган. „ От Варна се обръщам към Европейски Съюз: Елате, дружно да работим в Сирия,Ирак, Палестина, Ерусалим, Йемен и Афганистан. Елате дружно да създадем постоянна и благоденстваща Европа “, сподели още Реджеп Ердоган.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР