Това заяви президентът на страната Володимир Зеленски при традиционното си

...
Това заяви президентът на страната Володимир Зеленски при традиционното си
Коментари Харесай

Зеленски: Руската армия бяга frognews.bg

Това съобщи президентът на страната Володимир Зеленски при обичайното си послание към нацията. 

Руските сили се изтеглиха от основни източни градове, до момента в който бързата украинска контраофанзива води до нови облаги. Украински публични лица споделиха, че в събота войските са влезнали в Купянск - жизненоважен източен център за доставки за съветските сили. 

" Проведена е тридневна интервенция по изтеглянето и проведеното прекачване на Изюмско-Балаклийската формация войски на територията на Донецката национална република “, се споделя в съветското изказване.

Малко по-късно основният админ на следените от Русия елементи на Харковска област предложи жителите му да се изтеглят в Русия, " с цел да спасят животи ", съгласно съветската държавна осведомителна организация ТАСС.

От съветското Министерство на защитата показаха, че войските на Кремъл са се изтеглили от близкия Изям, с цел да се прегрупират. Москва удостовери още изтеглянето на войските от Балаклия - различен основен град. Мотивът на Руската федерация е " укрепване на напъните на Донецкия фронт ".  

Това би бил най-значимият прогрес от страна на Киев във войната, откогато Русия изтегли войските си от регионите към Киев през април.

Зеленски съобщи, че Украйна към този момент е освободила 2000 кв. км. Неговото изказване допуска, че половината от тази зона е била завладяна единствено през последните 48 часа - защото това е два пъти повече от територията, която Зеленски сподели, че е била освободена, когато приказва в четвъртък вечерта.

Министърът на външните работи на Украйна Дмитро Кулеба сподели, че последните събития са посочили, че нейните сили са в положение да победят съветската войска и могат да прекратят войната по-бързо с повече западни оръжия.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР