Това заяви председателят на Народното събрание Цвета Караянчева при откриването

...
Това заяви председателят на Народното събрание Цвета Караянчева при откриването
Коментари Харесай

Караянчева: Фестивалът в Перник е символ на идентичността ни

Това съобщи ръководителят на Народното събрание Цвета Караянчева при откриването на 27-ия Международен фестивал на маскарадните игри.

Тя дефинира Перник като днешна столица на България, тъй като тук си дават среща най-хубавите кукери и сурвакари от всички етнографски области, даже от цяла Европа.

Неслучайно това зрелищно събитие е част от представянето на страната ни по време на Европредседателството, тъй като то е неделима част от международната културна съкровищница, съобщи Караянчева.

По думите й фестивалът демонстрира в тон и картина едно от основните послания на председателството и на общността като цяло, а точно, че Европа е единна и в многообразието.

Цвета Караянчева благодари на община Перник и Министерството на културата, че съхраняват и разпространяват античния обред и вършат българите съпричастни към магическата му мощ.

Да бъдем дружно към буйния танц края огъня, в който постоянно побеждава положителното, прикани кметът Вяра Церовска.

Президентът на Федерацията на европейските карнавални градове /ФЕКГ/ Хенри Ван дер Кроон, който е и почетен жител на Перник съобщи, че със своя фестивал перничани годишно потвърждават, че обединяването прави силата.

Официалното разкриване бе почетено и от националния омбудсман Мая Манолова, депутати, посланици,представители на побратимени на Перник градове и членове на ФЕКГ, доста жители.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР