Това заяви пред медиите премиерът Кирил Петков. Коментарът му идва

...
Това заяви пред медиите премиерът Кирил Петков. Коментарът му идва
Коментари Харесай

Петков: Повече войски на НАТО ще дойдат у нас при нужда

Това съобщи пред медиите министър председателят Кирил Петков.

Коментарът му идва в подтекста на вчерашната вест от Русия, която провокира брожения измежду политическия хайлайф у нас. НАТО да се върне в рамките си от преди 1997 година като за пръв път поименно бяха посочени България и Румъния. Днес Министерството на защитата удостовери, че

“Продължаваме да споделяме с явен звук, че деескалацията на напрежението е главен приоритет за България. Конструктивно и партньорско отношение към всички наши сътрудници в НАТО. Разглеждат се разнообразни варианти за поддръжка, всяко едно решение ще се вземе от Министерския съвет, разисквано с съдружните сътрудници, има разновидности, които се обсъждат”, уточни Петков.

По думите задачата е да има координирана тактика дружно.

" Наблягаме на всички вероятни дипломатически средства да бъдат приоритет, тъй като това е най-хубавият и най-работещият метод да се излезе от обстановката. Няма 2 категории членки на НАТО - всички сме равнопоставени, полемики от вида едните би трябвало да вършат едно, други друго, са неверни ", добави Кирил Петков.

Според Кирил Петков този вид реторика не оказват помощ за махане на ескалацията на напрежението.

" Аз нямам доверие в зони на въздействие. Малките страни като България е значимо да имат цялостното пълномощие да си вземат решение личната си орис и личните си участия и какво се случва на техните територии. Българският суверенитет го слагаме над всичко ", сподели още министър председателят.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР