Това заяви пред ФрогНюз политическият анализатор и бивш депутат от

...
Това заяви пред ФрогНюз политическият анализатор и бивш депутат от
Коментари Харесай

Методи Андреев за ФрогНюз: Залогът на тези избори е дали местната...

Това съобщи пред ФрогНюз политическият анализатор и някогашен народен представител от гражданската квота на ГЕРБ Методи Андреев по отношение на идните локални избори.

 

Той предвижда, че сглобката най-вероятно ще се трансферира на доста места в локалните общински препоръки, в доста регионални градове и други обитаеми места.

 

" Стратегията на ГЕРБ е следната - там, където не могат да запазят водачество за огромния кмет, за кмета на общината, да реализират болшинство в общинския съвет. Получи се заплашителен тюрлю̀гювеч с претендентите и аз самият не знам какво да чакаме от тях. Ако сглобката се осъществя примерно на равнище Столична община, което е доста евентуално, вижте кои са претендентите. Ако ПП-ДБ бяха издигнали човек като Никола Минчев, нещата щяха да стоят по различен метод. Кирил Петков в случай че бяха издигнали, още на първия тур в София ГЕРБ щеше да бъде отвян, щеше да бъде надвит. Столицата щеше да има демократично определен нов кмет ", означи Андреев.

 

Бившият народен представител от гражданската квота на ГЕРБ разяснява и последните дейности на прокуратурата, която разгласи, че е прекратила следствието " БарселонаГейт ", формирано през ноември 2020 година по данни за пране на пари, в които бе забъркано и името на някогашния министър председател и водач на ГЕРБ Бойко Борисов. 

 

" Действията на прокуратурата са изцяло предстоящи. Напълно предстоящ резултат от прокурор като Борислав Сарафов. Нали него точно за това го направиха и.ф. основен прокурор. Вие спомняте ли си, когато Иван Гешев беше основен прокурор, какво беше тогава държанието на Борисов? Борисов в Народното събрание вървеше като чумав. С него мъчно се водеше разговор, той не даваше изявленията, той избягваше публицисти, беше ужасно обезпокоен, в този момент закупи ужасно самочувствие. Забележете и нещо друго, през вчерашния ден когато министърът на правораздаването Атанас Славов говореше за неприятните практики в прокуратурата, той загатна съвсем всички основни прокурори - Филчев, Цацаров, Гешев - само че той не загатна Борислав Сарафов. Защо той пропусна и.ф. основен прокурор Борислав Сарафов? Да не би той да е по-различен от гореспоменатите? Не. Той просто е продължение на тяхната политика. Той е част от онази прокуратура, която толкоз години нищо не направи против корупционните практики на ГЕРБ и Движение за права и свободи, уточни анализаторът.

 

Според него е значимо да се обърне внимание на един различен колорит - прокуратурата приключва следствието по " БарселонаГейт ", само че продължава за пране на пари в Турция.

 

" В една такава скица, в която взе участие и основният прокурор, и водачите на ГЕРБ и Движение за права и свободи, там няма почтена дума, там има зависимости. Това е различен тип сглобка - на омертата. Между прокуратура, водачи на ГЕРБ и Движение за права и свободи. Това също е доста забавно да бъде видяно. Аз чакам " БОЕЦ " да апелира този отвод на прокуратурата. А в действителност може би една от аргументите прокуратурата да направи този отвод е това, че в случай че делото отиде в съда, в последна сметка съдът ще реши има или няма пране на пари. Дали или не е забъркан Борисов в цялата скица. Прокуратурата не може, само че съдът може да разпореди тест за бащинство, което към този момент е прекомерно сериозен мотив, който би наклонил везните в едната или другата посока на този проблем. Това също може да е една от аргументите прокуратурата да стопира това дело ", счита Андреев.

 

Във връзка с това, че водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова разгласи, че предстоят диалози с " Възраждане " вотът на съмнение към държавното управление в бранш " Отбрана и сигурност " да бъде преди изборите, някогашният народен представител от ГЕРБ разяснява, че вотове на съмнение във връзка с евроатлантическата ориентировка на България няма да минат в сегашния парламент.

 

" Категорично този избор няма да мине. Партийката на Нинова е със затихващи функционалности. Прави си политика дамата, в последна сметка всеки в това Народно заседание може да си прави политика, по този начин е решила, че това ще е потребно и за имиджа на нейната партия, и за електората й. Аз персонално считам, че това са нефелни опити за избор на съмнение. Нито един избор, обвързван с съществени, фундаментални, политики за национална сигурност на страната, няма да мине ", безапелационен бе той.

 

Андреев изрази мнение, че енергетиката ни е тежко подвластна от Русия и ние не можем повече да бъдем свободна европейска страна, член на НАТО, когато Русия дирижира енергийната политика на България. Според него там би трябвало да станат съществени промени.

 

" Същото е и с защитата. Колкото време се дундуркат най-различни държавни управления, министър председатели, всеки приказва, че би трябвало да се въоръжи армията ни. Ние си намалихме армията, само че не я въоръжихме с високотехнологични оръжия. Защото тактиката на българската страна беше дребна, добре подготвена и добре софтуерно оборудвана и с съвременно оръжие войска. Сега имаме нито войска, нито въоръжение, с помощта на тези проруски и хибридни политики, които водиха години наред държавните управления на България, включително и на ГЕРБ ", добави анализаторът.

 

Разговаря: Георги Камарашев

 

 

 

 
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР