Това заяви пред bTV изпълнителният секретар на Съюза на съдиите

...
Това заяви пред bTV изпълнителният секретар на Съюза на съдиите
Коментари Харесай

Красимир Мазгалов: Сарафов е поредният човек, който преживя катарзис. По тази причина не му вярвам

Това съобщи пред bTV изпълнителният секретар на Съюза на съдиите у нас Красимир Мазгалов.

 

По думите му последното решение на прокурорската гилдия е излязло без претекстове.

 

" Това решение бе взето извънредно скорострелно. В деня, в който беше подписан Указа за предварителното освобождение на Иван Гешев, прокурорската гилдия се събра на изключително съвещание и избра изпълняващ длъжността основен прокурор. Също по този начин, през днешния ден се събраха на следващото стремително и изключително съвещание прокурорската гилдия, с цел да изберат първия заместител на и.д. основен прокурор. Тези светкавични дейности са нестимулирани и провокират подозрения. Прокурорската гилдия гласоподава извънредно монолитно ", акцентира Мазгалов.

Специалистът сподели също така, че за Гешев е имало доста отзиви, че не има нужните нравствени и професионални качества за заеманата от него служба.  Той посочи, че е имало и отзиви против Гешев и от преподаватели, от Съюза на юристите в България.

 

Относно избирането на Борислав Сарафов за и.д. основен прокурор, Мазгалов разяснява следното:

" Аз не знам дали някой изобщо, откакто се каже името Борислав Сарафов, коя е първата асоциация, която му излиза в съзнанието. На мен първата ми асоциация е една фотография със Сарафов, в която се здрависва с Петьо Еврото в " Осемте джуджета ". Интегритетът на господин Сарафов е подложен под съществено подозрение. Сарафов беше три години част от екипа на Гешев. Той в този момент ни убеждава, че нищо не знае, че нищо не е чул. Аз запитвам, какво е работил през това време господин Сарафов. Дълги години той беше началник на Следствието и заместител основен прокурор - той за какво мълча през цялото това време? ", попита реторично изпълнителният секретар на Съюза на съдиите.

 

Мазгалов означи и че Сарафов и Гешев показват една не доста чистоплътна борба между тях, която се базира на някакви не професионални, а други претекстове.

 

" И двамата си отправяха взаимни обвинявания. Светкавичните дейности на Висш съдебен съвет и на прокурорската гилдия в тази връзка по никакъв начин не будят доверие ", посочи той.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР