Това заяви пред bTV българският дипломат и бивш посланик на

...
Това заяви пред bTV българският дипломат и бивш посланик на
Коментари Харесай

Илиян Василев: Борисов е виновен за тази война. Развърза ръцете на Путин да атакува Украйна с ”Турски поток”

Това съобщи пред bTV българският посланик и някогашен дипломат на България в Русия Илиян Василев.

Според Илиян Василев последните сигнали от Кремъл с решението за оповестяване на частична готовност са посочили, че войната не върви по проекта на Русия. 

" Когато болярите усетят, че съветският цар е слаб, властта му е застрашена. Путин се бори за личния си живот. Събитията от Украйна ще се реалокират в Москва. Русия живее върху лепилото, което е принуждение - вън и вътре ", уточни още Василев. 

По думите му оповестените референдуми за присъединението на украински територии към РФ са за " вътрешна приложимост ".

" Референдумите са по-скоро за консумация вътре в Русия. Путин самичък се вкарва в ъгъла. От една страна споделя, че ги анексираме, с цел да дадем държавната отбрана на РФ, само че нуклеарното оръжие е мощно като евентуална опасност. Когато тръгнеш да го употребяваш има 4 линии на взимане на решения и не е несъмнено, че генералите под Путин ще го изпълнят ", добави Василев.

" Всички партии като “Възраждане ” не оферират други възможности, а скепсис. Не могат да предложат нищо на икономическото развиване, пробват се да вкарат скепсис към еврозоната, само че не дават опция, споделят, че не можем без съветски газ, а можем. Вкарват носталгия по едни легенди в историята ни, които ни лишават от рационално държание ", уточни още Илиян Василев във връзка идните у нас избори на 2-ри октомври. 
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР