Това заяви пред БНТ главният икономист на КНСБ д-р Любослав

...
Това заяви пред БНТ главният икономист на КНСБ д-р Любослав
Коментари Харесай

Д-р Любослав Костов, КНСБ: Няма никакво намаление на цените, хората обедняха

Това съобщи пред Българска национална телевизия основният икономист на КНСБ доктор Любослав Костов.

 

По думите му междинната брутна заплата в София е от порядъка на 2300 - 2400 лева. 

 

" 2/3 от хората не я взимат тази междинна заплата. За София тези 2300 и няколко лв. - 60-70% от хората не ги получават. Искаме да се подвига минималната заплата, тъй като тя подвига растежа, понижава безработицата, задвижва стопанската система. Така борим и неравенствата ", означи специалистът.

 

Според него стопанската система се свива. Той изрази мнение, че всяка година главният мотор на растежа е вътрешното търсене.

" Нашата страна няма капиталови планове. Приходите са планувани да нараснаст с към 5 до 7 %. Там също ще се отворят благоприятни условия за спомагателна събираемост. Ако прибавим и затварянето на дупките за Данък добавена стойност, нещата ще се възстановяват. Говорим за 5 милиарда и половина понижение на недостига. Може да се намерят едни 400-500 млн. за растеж на полугодието ", акцентира експертът.

 

Костов посочи също по този начин, че ролята на министър Василев е голяма за понижаване на неравенствата.

 

" 3% недостиг, несъмнено, че е вероятен. Трябва да подсигуряваме съответно финансиране за всички стопански субекти. Аз не желая да робуваме на съответно число, дали ще е 3% или друго ", счита той.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР