Това заяви пред БНР президентът на Европейското женско лоби Илияна

...
Това заяви пред БНР президентът на Европейското женско лоби Илияна
Коментари Харесай

Илияна Балабанова-Стойчева: Вчера депутатите си позволиха едва ли не да кажат, че жените заслужават да бъд...

Това съобщи пред БНР президентът на Европейското женско лоби Илияна Балабанова-Стойчева по отношение на вчерашното изключително съвещание на Народното събрание.

 

Тя съобщи, че е омерзена от това, което чухме от част от българските народни представители.

 

" От друга страна съм щастлива, че толкоз доста български жители споделиха " Стига! Не на насилието ", сподели още Стойчева. По думите й е извънредно време българските институции да бъдат виновни за това какво се случва с живота на българските жители. 

 

Извинението не е задоволително, изрече мнението си тя по отношение на вулгарните избрания за дамите, жертви на домашно принуждение, на Вежди Рашидов. 

 

" Място в Народно събрание за хора, които даже на изключен микрофон, приказват по този метод за българските жители, за българските дами, няма. Тяхното място не е в Народно събрание. Твърде малко е да напусне единствено Комисията по просвета. Би трябвало въобще да не бъде народен представител ", безапелационна бе Балабанова-Стойчева.

 

Тя посочи, че 1/3 от българските девойки сред 18 и 29 години са били насилвани от сегашен или някогашен сътрудник и акцентира, че това е изключително обезпокоителен факт. Според нея това е по този начин, тъй като си разрешаваме от най-високата политическа естрада да поддържаме всички форми на принуждение: 

 

" Каквито и промени да бъдат признати в законодателството, в случай че ние продължаваме да толерираме изявления като това, ние нищо няма да реализираме. Въпросът е да имаме хубаво законодателство - такова, че да обезпечи съответна предварителна защита, отбрана, дейно следствие, съгласуван отговор на институциите и гражданските организации. Но в случай че ние продължаваме да споделяме " Това е лист хартия ", а в действителност нашето персонално отношение е, че всеки си заслужава да бъде пребит - еми статистиката няма да се промени ", уточни Балабанова-Стойчева.

 

Относно измененията в Закона за домашното принуждение и определението за интимна връзка, президентът на Европейското женско лоби разяснява, че в рамките и на по-малко от 60 дни дамата може да бъде убита: 

 

" Станахме очевидци през вчерашния ден на смехотворни разбори, мнения, разисквания от страна на народните представители, които съставляват нас, жертвите, и нас, българското общество ", добави тя.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР