Това заяви пред БНР Любомир Стефанов, политолог и университетски преподавател. По

...
Това заяви пред БНР Любомир Стефанов, политолог и университетски преподавател. По
Коментари Харесай

Политологът Любомир Стефанов: Денков и Габриел са се разбрали, фо...

Това съобщи пред БНР Любомир Стефанов, политолог и академични учител.

 

По думите му е най-логично акад. Николай Денков и Мария Габриел да се схванат за ротацията, министрите и поста министър на външните работи.

" Работата, която следва пред държавното управление, няма потребност от звук, който да тормози нашите външнополитически сътрудници. За пръв път от много време насам нашите сътрудници виждат в българското държавно управление предвидим и благонадежден сътрудник, който пореден върви в една посока със съдружниците си в Европа. Смут и звук на тези талази основава отново това чувство, че България е член на Европейски Съюз и НАТО, само че не напълно ", счита специалистът.

 

Специалистът бе безапелационен, че е явно, че би трябвало да има ротация и тя е контрактувана, като написа кой какъв става:

 

" Важна е в този момент, тъй като има да се осъществя една доста значима глава от демократичния ни преход - цялостното консолидиране на България в структурите на Европейски Съюз. Естествено, че всеки ще желае да си го припише като частно партиен интерес. Нека да го създадат и да го пишем като триумф на България ".

 

Стефанов предвижда, че процедурата на ротацията ще премине обикновено и акцентира, че президентът Румен Радев, в случай че реши да забави връчването на мандата, " ще консолидира тези, които сега са и видимо в насипно положение ".
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР