Това заяви пред Българското национално радио Юлиан Попов, журналист, бивш

...
Това заяви пред Българското национално радио Юлиан Попов, журналист, бивш
Коментари Харесай

Юлиан Попов: Служебен кабинет трудно може да направи голяма беля

Това съобщи пред Българското национално радио Юлиан Попов, публицист, някогашен длъжностен министър на околната среда и водите, един от основателите на Нов български университет, политически консултант за Централна и Източна Европа на Европейската климатична фондация.

Той дефинира като несериозни концепциите, че ще пристигна служебно държавно управление и ще промени нещата в страната.

Коментарът му идва на фона на встъпилия в служба през днешния ден четвърти длъжностен кабинет на президента Румен Радев, отпред с Гълъб Донев.

А другояче - пред новата власт, които са свързани най-вече с провокациите поради войната в Украйна - инфлация, енергийна рецесия. Държавният глава прикани кабинетът да не въвлича страната ни във въоръжени спорове на фона на вилнеещата на километри от нас война и напрежението на Балканите.

Бившият към този момент министър председател при предаването на властта, че оставя спретнат кабинет без мини и условия за апокалипсис. На собствен ред Донев уточни, че занапред следва да се запознае в елементи с оповестените триумфи и настоя пред министрите си за търсят работещи за хората решения, вместо " следващите ефектни политически послания.

По думите на Юлиан Попов длъжностен кабинет не може да промени коренно страната.

“Може да извади документи, може да покаже някои неща, може да показва, че дадени процеси могат да се движат малко по-бързо, може да сътвори усещане за по-компетентни хора и с това се завършва всичко”, добави той.

Според него няма учредения за терзания, че следва ръководство на служебно държавно управление.

Политиките, свързани с климата, няма да се премислят, в противен случай – те се форсират вследствие на рецесията, счита Юлиан Попов.

" В момента се активизира всичко, с цел да може да се компенсира отводът на Русия да доставя Европа с газ. Въглищни електростанции се активизират и работят. Но това е краткотраен развой, до момента в който възобновимите сили наваксат това, което липсва в системата”.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР