Това заяви пред Българското национално радио Найденов, министър на отбраната

...
Това заяви пред Българското национално радио Найденов, министър на отбраната
Коментари Харесай

Ангел Найденов: Не сме неутрални. Участваме в решенията на ЕС и НАТО за военна помощ за Украйна

Това съобщи пред Българското национално радио Найденов, министър на защитата през 2013-2014 г. 

 

Найденов означи като плюс на плана за решение за даване на въоръжена помощ за Украйна, дебатиран в Народното събрание, това, че народните представители не се фиксират върху съответно въоръжение или оръжейни системи или платформи.

 

" Второ - изисква се преди да бъде импортирано съответно предложение обзор и оценка от страна на Министерски съвет на опциите на българската войска. Трето - дава се опция, редом с даването на въоръжение и бойна техника, да се форсира процесът на превъоръжаване на българската войска, в случай че диалозите и консултациите със западните ни съдружници се увенчаят с триумф. От това зависи до каква степен и в каква степен можем да получим компенсиращи оръжейни системи ", добави той.

 

По думите му риск да се усили дефицитът в отбранителните ни качества съществува, в случай че не се откри вид да се компенсира предоставеното на Украйна въоръжение и оръжейни системи.

 

Той даде образец със Словакия, която даде на Киев своите зенитно-ракетни системи, част от системата за Противовъздушна отбрана и това беше заместено с разполагането у тях на системи " Пейтриът " от Нидерландия и Германия.

 

" Те не стават благосъстоятелност на Словакия, само че обезпечават противоракетната и противовъздушната защита, до момента в който Словакия добие лични ", добави той.

Найденов уточни и още два разновидността - кръгови покупко-продажби, каквито се реализират сред Гърция и Германия, както и трети вид - след даване на въоръжение на Украйна да се започват процедури по закупуване на ново, като финансирането може да е през фондове на Европейски Съюз, НАТО или на обособена страна членка.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР