Това заяви пред Българското национално радио медийният експерт и анализатор

...
Това заяви пред Българското национално радио медийният експерт и анализатор
Коментари Харесай

Георги Лозанов: Гешев е инструмент не на Господ, а на Радев frognews.bg

Това съобщи пред Българското национално радио медийният специалист и анализатор доцент Георги Лозанов, някогашен ръководител на Съвет за електронни медии.

 

Според него сега огромната борба е дали България ще се развива като демократична западна страна или като страна от руски вид. Битката по думите му се води главно сред президента и “Продължаваме Промяната ”. 

 

“Така пристигнаха нещата, че Политическа партия застана против личния си политически татко, който се оказа след войната, че не желае да въплъщава България като една западна страна, която е деен член на НАТО. Няма подозрение, че идеологът, мозъкът на интервенцията е Демократична България, само че Политическа партия са камъче в обувката на българската политики и в тази обстановка това може да бъде доста потребно ", разяснява доцент Лозанов. 

 

По думите му приоритет е прозападно държавно управление " да обърне курса ", който в последно време е бил в източна посока:

" Всичко се свежда до благополучие и независимост. Как можем да реализираме по-голямо благополучие и повече независимост.... Според мен в страната корупцията мощно спадна. Трябва да се закрепи и циментира. И да караме нататък по този начин ".

Според него има много сили, които са против държавното управление " Денков-Габриел " и " ще създадат всичко допустимо да му отрежат час по-скоро главата ". 

" Смени се оста на огромното несъгласие в българската политика. До 2020 година то беше сред силите на смяната и ГЕРБ. От започването на войната в Украйна това несъгласие от ден на ден е сред евро-атлантическата ориентировка и нейното политическо посланичество и едно произточно мислене, което значително се въплъщава от президента, " Възраждане ", Българска социалистическа партия и така нататък Дали ще има държавно управление, или - не, това беше борба сред тези две сили. Добрите завоюваха към този момент. Правителството на Денков и Габриел е декларирано прозападно държавно управление, което желае България да е прозападна страна. Аз не съм сигурен, че президентът Румен Радев желае да е по този начин ", счита той.

 

Лозанов акцентира, че тематиката за въздействието на посолствата е " добре вдигната топка " за " Възраждане " и президента.

 

“Има доста огромно значение кои посолства. България е член на два алианса - Европейски Съюз и НАТО. Нашата сигурност е групова сигурност, като членове на тези два алианса. От тази позиция, нашата национална сигурност е по отношение на нашата съгласуваност с тези два алианса. Тя не е от другаде. Няма Путин да пристигна да ни отбрани от себе си, когато пристигна да ни нападне....  Българинът би трябвало да се освободи от тази пропагандна мантра, че да си подвластен - значи да си в контакт с американците, а да си самостоятелен - значи да си в контакт с Путин. Това е неуместно.... Западните ни съдружници би трябвало да оказват помощ на България да се трансформира в демократична западна страна ", счита Лозанов. 

 

Във връзка с включването на Делян Пеевски в конституционната комисия в Народното събрание Лозанов счита, че най-важно е да се види резултат от работата й. 

 

" Когато стартират да се одобряват законите за правосъдната промяна, да се види, че те не обслужват ползите на Пеевски или на който и да било, а следват опцията за смяна в правосъдната система, с цел да може да имаме естествена страна с възприятие за правдивост ", дипълни Георги Лозанов.

Според него Пеевски е тест за ГЕРБ, тъй като съмнението е, че през годините в тази връзка са се осъществявали дейности, които са отвън обществената система.

" Това, че Демократична България до момента са били критик на Пеевски, им дава късмет да поддържат връзка с него. А тези, върху които пада съмнението, би трябвало да създадат всичко допустимо, с цел да излязат от него ", счита специалистът.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР