Това заяви пред Българската национална телевизия икономистът Мика Зайкова.Повод за

...
Това заяви пред Българската национална телевизия икономистът Мика Зайкова.Повод за
Коментари Харесай

Мика Зайкова: Трима арестанти, крали като за световно, се опасяват за демокрацията...

Това съобщи пред Българската национална телевизия икономистът Мика Зайкова.

Повод за коментара й е невижданият арест на някогашния министър председател Бойко Борисов след акция на полицията в Банкя. Задържани бяха още пиарката му Севдалина Арнаиудова и някогашният финансов министър Владислав Горанов. Причината - изнудване на Васил Божков.

Разследването отиде в ръцете на прокуратурата, само че тя отхвърли да повдигне обвиняване и пусна арестуваните след приключването на 24-часовата мярка. Премиерът Кирил Петков и министъра на вътрешните работи Бойко Рашков обявиха, че прокуратурата саботира Министерство на вътрешните работи и е смачкала събраните данни против някогашния министър председател и водач на ГЕРБ. Държавното обвиняване от своя страна дефинира тези изказвания като " чиста политика ".

" Не се дава опция на Борисов да почисти името си в съда поради прокуратурата. Обвинението споделя, че няма доказателства. Най-лесният метод да си почисти човек името е в съда. Никой не е над закона. Това е фраза, която слушам доста постоянно да се повтаря. Но това е основата на всяка народна власт и всяка правова страна. Най-добре да си я напишем някъде тази фраза. Не виждам никакво разтърсване в политическия живот у нас ", уточни на собствен ред в Българска национална телевизия Зинаида Златанова.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР