Това заяви от трибуната на парламента зам.-председателят на ДПС Ахмед

...
Това заяви от трибуната на парламента зам.-председателят на ДПС Ахмед
Коментари Харесай

Ахмед Ахмедов: МВР е забравено в бюджета за 2022 г.

Това съобщи от трибуната на Народното събрание зам.-председателят на Движение за права и свободи Ахмед Ахмедов по време на дебатите за плановете в хазната.

Разходите в плана за бюджет 2022 са увеличени де факто с 13 милиарда лева, като вземем поради трансферираните 3 милиарда от предходната година. За страдание, това голямо нарастване не е транспарантно показано, а Министерство на вътрешните работи е подминато. Това е скандално на фона на възходящите цени на храни, сила и горива, материали. Инфлацията и то формалната ще надвиши 10%, а Министерство на вътрешните работи е забравено, възмути се Ахмедов.

Ето какво още сподели зам.-председателят на Движение за права и свободи Ахмед Ахмедов:

Какво виждаме в бюджета:

 синя стрелка 11 Миналата година разноските за Министерство на вътрешните работи (заедно с тези от актуализацията 82 млн. лева.) са в размер от 2 милиарда и 32 млн. лева, а тази година са 2 милиарда и 60 млн. лева Тоест – имаме нищожно нарастване от 18 млн. лева, което съставлява едвам 0.8%. Повтарям – бюджетът на Министерство на вътрешните работи е повишен с под 1%.

 синя стрелка 11 Скандална е обстановката по повод разноските за личен състав – заплатите на всички тези същински служители на реда, които не се поддават на натиска да се трансфорат още веднъж в полицаи. Разходите за личен състав са понижени!!! Миналата година са били 1 милиарда и 858 млн. лева (с 45 млн. от актуализацията), а тази са едвам 1 милиарда и 815 млн. лева Намалението е с цели 43 млн. лева!!! Това е оскърбление за чиновниците и демонстрира същинското отношение на властта към същинските служители на реда. Полицаите стачкуваха, синдикатите им водеха договаряния с държавното управление, все още няма никакви индикации за вероятно бъдещо нарастване на парите във Вътрешното министерство. Служителите в Министерство на вътрешните работи с изключение на 20% нарастване на възнагражденията, упорстват и за по-добри условия на труд, както и възстановяване на материалната база и персоналните защитни средства.

 синя стрелка 11 Капиталовите разноски в бюджета на Министерство на вътрешните работи са планувани в размер на 29,7 млн. лева, което е нарастване с 15 млн. лева, като това е извънредно незадоволително и още веднъж системата ще остане недофинансирана. Няма по какъв начин да не подкрепим нарастването на финансовите разноски.

Очаквахме доста повече, с оглед ролята на министъра в изборните резултати. За страдание системата на Министерство на вътрешните работи остава излъгана, недофинансирана и с този бюджет ще бъде подложена на тежки съкращения!!!

Не е ясно бъдещето на пожарната и МВР-болницата.

Ние от Движение за права и свободи ще подкрепим всички оферти, които са в интерес на чиновниците на Министерство на вътрешните работи за възстановяване на техните условия на труд.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР