Това заяви министър-председателят Бойко Борисов по време на среща с

...
Това заяви министър-председателят Бойко Борисов по време на среща с
Коментари Харесай

Борисов: Да харчим за инфраструктура, не за огради

Това съобщи министър-председателят Бойко Борисов по време на среща с премиера на Турция Бинали Йълдъръм в границите на Мюнхенската конференция по сигурността.

Основната им тематика на диалог бяха инфраструктурните планове в района. Премиерът Борисов акцентира значимата роля на трансевропейските коридори 4, 8 и 10, които обезпечават съгласуваност в Европа.

Борисов съобщи, че построяването на жп линиите, автомагистралите и цифровата инфраструктура би трябвало да се осъществя редом.

Турският министър председател Йълдъръм съобщи, че подобряването на инфраструктурата ще става единствено по европейските стандарти.

„ Изключително съм впечатлен от постигнатото от България в тази тенденция “, сподели той и уточни, че сега се строи продължението от Капъкуле до Истанбул.

„ Когато приключим, от Лондон ще може да се стига до Китай. Ще имаме доста съвременна инфраструктура, която ще минава през България и Турция “, уточни още Йълдъръм.

Двамата разискаха миграционната рецесия като подчертаха положителните резултати от взаимната работа сред София и Анкара. Коментирана беше и подготовката за срещата ЕС-Турция, която ще се организира във Варна в края на март. Турският министър председател осведоми Борисов за срещата си с немския канцлер Ангела Меркел, определяйки я като ползотворна и стъпка за възстановяване на връзките.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР