Това заяви изпълняващият функциите главен прокурор Борислав Сарафов по повод

...
Това заяви изпълняващият функциите главен прокурор Борислав Сарафов по повод
Коментари Харесай

Сарафов се сети, че работят бавно и уличното правосъдие властва з...

Това съобщи изпълняващият функционалностите основен прокурор Борислав Сарафов във връзка убийството на Нотариуса. Прокуратурата влезе с екип от 21 прокурори в Софийската районна прокуратура и на редица каузи, откакто стана ясно, че Мартин Божанов - Нотариуса е забъркан в скица за търговия с въздействие. Преди дни управляващите влязоха и в клуб “SS ”, обвързван с Божанов, за който се твърди, че се е трансформирал в плацдарм за вмешателство в правосъдната система.

 

В него са влизали висши магистрати с карти за достъп.

 

Още преди дни стана ясно, че прокуратурата от дълго време е работила по такова следствие и е на Нотариуса, само че той е бил погубен. СГП даже позволи, че изтезанието му може би е обвързвана таман с това досъдебно произвеждане.

" Имам своите рецензии и към Софийска градска прокуратура и в съвещанията, които сме провеждали неведнъж съм желал от тях по-бърза, по-активна и по-динамична работа по делото. За страдание обвиняването им към Мартин Божанов закъсня. За страдание уличната правдивост е по-бърза и ни изпревари ”, съобщи Борислав Сарафов. 

 

Според него свадите, които генерира СРП демонстрират, че точно там е “един от генезисите, където се разрушава постаментът на справедливостта ”. 

 

" Ще ви напомня от моята активност и моите изказвания. Още при встъпването ми в служба желаех оставката на районния прокурор Невена Зартова. Назначих и проверка на СРП и след резултатите от която желаех от Висшия правосъден съвет желаех да образува дисциплинарно произвеждане против госпожа Невена Зартова. Междувременно както виждате продължиха да се генерират кавги и напрежение и се вижда, че точно тук е един от генезисите, където се разрушава постаментът на справедливостта. Има доста десетки, стотици, хиляди почтени магистрати, прокурори, съдии и следователи. Но даже и 5-10-15 каузи да са изтъргувани в някой клуб или някъде другаде под въздействието на някой лобист, това значи, че има голям проблем и че се търгува със правдивост ", разяснява Борислав Сарафов.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР