Това заяви директорът на сектор Сеизмология в Геофизичния институт към

...
Това заяви директорът на сектор Сеизмология в Геофизичния институт към
Коментари Харесай

Нека Експертите Говорят! Ето Какво Да Очакваме След Силното Земетресение, Което Разтресе Клисура!

Това съобщи шефът на бранш " Сеизмология ” в Геофизичния институт към Българската академия на науките (БАН) проф. Емил Ботев, оповестява Bulgaria on air.

Както BRADVA.BG писа късно нощес в 21:01 часа е регистриран трус с магнитуд от 4,2 по скалата на Рихтер край Клисура. Няма данни за потърпевши хора. По думите на професора в последните години на Балканите не се е случило мощно земетресение, тъй че и в този момент не се чака съществено оживление на земните маси в района. " Земетресението не е мощно.

Реалният магнитуд е 4,2, само че може да варира в другите региони на страната. Този трус е в долната граница на " слаби трусове " и не може по никакъв метод да се съпоставя с това край Перник, което беше 5,8 по Рихтер ", безапелационен е сеизмологът пред Bulgaria ON AIR.

Според данни на Българска академия на науките земетресението е траяло към 3 минути и половина и е усетено в Панагюрище, Копривщица, Пазарджик и Пловдив. " По-силно може да е усетено в посока изток-запад. Преобладаващите трусове в нашия район са отвесни - и това също ", приключи проф. Емил Ботев.
Tags: ОЩЕ ЗЕМЕТРЕСЕНИЕБЕДСТВИЕКАТАКЛИЗЪМ
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР