Това заяви бившият зам.-министър на външните работи Милен Керемедчиев в

...
Това заяви бившият зам.-министър на външните работи Милен Керемедчиев в
Коментари Харесай

Милен Керемедчиев: В момента САЩ имат въздържаща функция не само ...

Това съобщи някогашният зам.-министър на външните работи Милен Керемедчиев в ефира на NOVA NEWS.

 

По думите му филантропичната рецесия в Газа е извънредно тежка.

 

Политикът означи, че камионите на Организация на обединените нации се пропущат доста постепенно и мъчно сега. Цялото население на Ивицата Газа разчита от десетилетия на филантропична помощ, уточни той. „ Има три аргументи за прекъсването на помощите: Израел бомбардира позиции с пътища, по които могат да преминат камионите; Египет управлява процеса на пропускане на помощите; израелската войска има опасения, че помощта ще отиде още веднъж при бойците на „ Хамас “, разяснява експертът.

 

Керемедчиев сподели също по този начин, че е значимо да има възпиране от военни дейности. Според него сега Съединени американски щати са предизвикани и са принудени да се пазят, което може да докара до изостряне на напрежението.

 

Бившият дипломат на България в Съединени американски щати Елена Поптодорова от своя страна изрази мнение, че Организация на обединените нации не може да остане неутрална във връзка с филантропичната част в спора. " Бих очаквала по-умерен език от Гутиериш като лексика, само че не като обръщение. Само 2% филантропична помощ е стигнала до Газа, Хамас я разпределя по своя преценка ", добави тя.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР