Това заяви българският журналист Христо Грозев, цитиран от “Daily Mail”.

...
Това заяви българският журналист Христо Грозев, цитиран от “Daily Mail”.
Коментари Харесай

Христо Грозев: За руските служби войната е загубена. Възможен е преврат

Това съобщи българският публицист Христо Грозев, представен от “Daily Mail”.

Според него елитите в ГРУ и ФСБ са най-вероятните, които ще се опитат да смъкват Путин, защото знаят истината за протичащото се на място.

По думите на Грозев дейностите към този момент са почнали и се търсят способи елитите да изнесат парите и фамилиите си от страната в очакване на рухването на Путин.

Грозев съобщи, че прелом може да провокира заповед на Путин за нуклеарен удар.

“Ако някой не я извърши, това ще бъде сигнал за непокорство. И може би даже физическа гибел на Путин. Докато не е сигурен, че всички ще го изпълнят, той няма да даде тази заповед “, добави още той.

Според Грозев таман тези опасения пречат на съветския президент да издаде заповед за национална готовност, която би нараснала числеността на войските на Москва в Украйна и би трансформирало хода на войната в интерес на Кремъл. Възможно е обаче таман такава заповед да провокира всеобща реакция в обществото, защото това би означавало признание на неуспеха на “специалната военна операция”, която до момента съгласно Кремъл търпи триумфи.

“Без да прибегне до нуклеарни оръжия или до обща готовност, Русия няма съвсем никакъв късмет да завоюва войната”, счита Грозев.

По думите му високопоставени фигури във ФСБ и ГРУ се приготвят за времето след Владимир Путин.

“Това са тези елементи от силите за сигурност, които знаят заплахите за режима, и самите те в този момент приготвят своето бъдеще. Някои от тях търсят опция да изведат фамилиите си от Русия, всички търсят способи да трансферират насъбраните пари (в доста случаи пари от корупция) в долари и евро. Това към този момент е самобитно изменничество от страна на тези хора, тъй като те не следват идеологическите заповеди на Кремъл, а се приготвят за една различна действителност ", счита още специалистът.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР