Това заяви актьорът Веселин Калановски, общински съветник от “Демократична България

...
Това заяви актьорът Веселин Калановски, общински съветник от “Демократична България
Коментари Харесай

Веселин Калановски: Консерваторите да спрат да слушат Чайковски. Искат да ни пратят в обятията на източна ...

Това съобщи артистът Веселин Калановски, общински консултант от “Демократична България ” по време на съвещание на СОС. 

 

Повод за коментара му са зачестилите офанзиви от последователи на “Възраждане ”, които към този момент два пъти провалиха прожекцията на кино лентата “Близо ”, който се излъчва в границите на “София прайд фест ” и “Франкофоли ” в Пловдив. 

 

“Може би би трябвало да спрат да четат и сонетите на Уилям Шекспир, тъй като е ясно потвърдено, че не са ориентирани към смуглата лейди, а към негов другар лорд ”, уточни Калановски. 

 

“Хубаво е българското общество най-накрая да разбере, че тук не става дума за гей церемониал. Прайдът е изява на свободомислие. Той е изява на отбрана към инакомислещите и всеки един цивилизован човек би трябвало да застане в него отбрана, да се включи. Псендо консервативните, хибридни тиради са нездравословни за обществото ни. Това е в действителност хомофобия, опит да бъде разграничено обществото. Говори се нападателно и враждебно, настройва се против избрана част от българското население. И изобщо не става дума за полово другите, а за друго мислещите. Това е задачата на прайда. Това е отбраната на тези хора ”, добави общинският консултант. 

 

Това е първата ярка позиция в отбрана против зачестилите актове на експанзия на социална фигура. До този миг срещу дейностите на последователите на “Възраждане ” са излезли едвам шепа водачи на мнение. Политически партии също отхвърлят да застанат блестящо против деянията на ненавист. 

 

С обща позиция излязоха от " Продължаваме Промяната " - " Демократична България " преди няколко дни. Част от народните представители на Демократична България също показаха мнението си обществено, осъждайки случилото се в кино " Одеон " през уикенда. 

 

Липсва позиция от партия ГЕРБ, " ИТН " и Движение за права и свободи по тематиката.

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР