Това зави пред БНР бизнесменът Ивайло Пенчев.Той беше категоричен, че

...
Това зави пред БНР бизнесменът Ивайло Пенчев.Той беше категоричен, че
Коментари Харесай

Преoприемачът Ивайло Пенчев: Най-притеснен е бизнесът, които харчи държавни пари

Това зави пред БНР предприемачът Ивайло Пенчев.

Той беше безапелационен, че бизнес, който чака помощи от страната, не е бизнес, а обществено слаб бизнес:

" Работата на бизнеса е не да взема помощи, а да основава стойност. Препоръчвам да не се има вяра на никой бизнес, който желае помощи от страната. Бизнес, който става подвластен от помощи, става подвластен от държавните управления, той се корумпира ".

Бизнесменът акцентира, че страната не основава стойност, не основава пари: " Държавата взема пари от някой, който ги е изкарал по почтен метод, с цел да ги даде на някой различен, който плаче за помощ.... В момента, когато страната каже, че ще помогне на ето този бизнес, тя ще вземе пари от още доста други бизнеси, от налозите на служащите ще вземе, с цел да ги даде на най-мрънкащите бизнеси. Ако намирате нещо морално в това, аз не намирам, това е тъкмо противоположното на морал ".

Ивайло Пенчев изрече догадка, че в случай че България остане без държавно управление 2 години, естествените бизнеси няма да го усетят, драма няма да има.

" Планът за възобновяване, в случай че го няма, по-добре ще е. Директните заплащания от Европейски Съюз са най-голямата хранилка на мафията в България, а и освен у нас. Ако го няма този План, по-малко храна за мафията ", счита предприемачът.

По думите му концепцията, че новата власт в страната ще спре корупцията, е невъзможна:

" Дори и най-искрено да желае да спре корупцията, то не ѝ е по силите. Държавата се занимава с толкоз доста неща и има потребност от доста качествени мениджъри, а ги няма. Държавата се е захванала с един милион неща и има един милион шефове, 90% от които са некачествени. Единственото избавление е - по-малко корупция се прави с по-малко страна ".

Според Пенчев в ръководещата коалиция са влезнали партии, които нямат идеологическо подобие: " Социалисти, нещо като типичен либерали, зелени, а " Продължаваме промяната " нямат ясна идеология, което не ги прави центристи, тъй като неналичието на идеология не те прави центрист. Няма идеология! За мен това е казусът. Партия без идеология е като къща без основи. В един миг рухва.... Сегашното болшинство е неустойчиво и даже да се закрепи при несполучлив избор на съмнение, ще продължи да бъде несигурно ".
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР