Това вече е доказано от практиката на домакинствата, които се

...
Това вече е доказано от практиката на домакинствата, които се
Коментари Харесай

Помисли, преди да изхвърлиш: По-добри ястия, по-малко отпадъци

Това към този момент е потвърдено от практиката на семействата, които се включиха в плана „ Помисли преди да изхвърлиш “.

Вкусно приготвените предписания и рационалните порции  способстват за намаляването на хранителни боклуци, икономисват пари и вършат всички удовлетворени.

Трябва да се положат старания в няколко направления. Всяко българско семейство  изхвърля  към 100 кг храна за една година. Но значимо е, да се схванат две от важните  аргументи, заради които хвърляте храна в кошчето. Това са: претъпкани чинии или неуместно меню.

Какво може да помогне?

Например, може да приготвяте ястията с месо през нощта - бавното готвене на ниска температура, ги прави доста по-вкусни. Използвайте нашите обичайни български предписания и подобаващи по-обем съдове за количество храна, която знаете че ще изядете същия ден или най-вече на другия.  Така сигурно ще намалите  Вашите хранителни боклуци, само че и освен това. Със здравословно хранене  и  понижаване на отпадъците, Вашето семейство става част от „ кръговата стопанска система “ на Европейски Съюз, която съставлява модел на произвеждане и ползване, ограничителен до най-малко отпадъците.  Спестявате пари и допринасяте за спасяването на планетата.

Последвайте ни и в обществените медии:

Фейсбук:

Instagram:

Проектът „ Помисли преди да изхвърлиш “ се извършва от „ Милива “ ООД и е финансиран от Европейския фонд за районно развиване на Европейски Съюз по предпочитана ос 2 „ Отпадъци “ на Оперативна програма „ Околна среда 2014 – 2020 г “

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР