Това увеличение на възнагражденията показва разбиране и от правителството, и

...
Това увеличение на възнагражденията показва разбиране и от правителството, и
Коментари Харесай

Министър Тагарев: Заплатите на военните скачат с 10%, но това не решава кадровия проблем

Това нарастване на възнагражденията демонстрира схващане и от държавното управление, и от Народното събрание, че потребностите на армията са основни и разрешаването на проблемите с комплектоването е доста значимо.. През 2024 година бюджетът за защита ще нарасне, добави той.

 

По думите му бюджетът ще доближи два % от брутния вътрешен артикул. Имайки поради обстановката със сигурността в Черно море, Военноморските сили ще получат прочут приоритет, сподели още министърът.

 

Той добави, че няма задоволително наблюдения, с цел да даде цялостна оценка на активността на военния флот, само че вижда предпочитание да се усъвършенстват качествата му и ще се работи в тази посока.

 

На въпрос за осъществяването на плана за бойните самолети F16, министърът уточни, че три такива „ към този момент са на конвейера “. Той посочи, че възнамерява през есента да посети Съединени американски щати, с цел да види на място градежа на машините.

 

Министърът прикани да се спрат спекулациите, че страната ни ще праща военнослужещи в Украйна. Не бива да се стряскат хората, няма нито такива планове, нито някакви разисквания, бе безапелационен Тагарев.

 
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР