Това уточни зам.-кметът Димитър НедевВременната забрана за движение на тежкотоварни

...
Това уточни зам.-кметът Димитър НедевВременната забрана за движение на тежкотоварни
Коментари Харесай

Забраната за движение в крайна лява лента в Русе не важи за всички камиони

Това посочи зам.-кметът Димитър Недев

Временната възбрана за придвижване на тежкотоварни камиони в последна лява лента по бул. “България “ и по бул. “Тутракан “ от кръговото на Дунав мост до зона „ Тегра “, която бе въведена от Комисията по организация и сигурност на придвижването в Русе, няма да важи за всички тирове. Това посочи зам.-кметът Димитър Недев, който е ръководител на КОБД, представен от

Недев изясни, че камионите, които се движат пренос през двете прави и не отиват към граничния пункт „ Дунав мост “, ще имат право да се движат в крайната лява лента. В противоположен случай, изключително по бул. “Тутракан “, където са две ленти, тировете няма да могат да стигнат до дестинацията си, а ще би трябвало да чакат на опашката от камиони за границата.

Всичко това ще бъде обозначено със съответни табели, като забранителният знак D1 за последна лява лента ще бъде на жълт декор, защото става въпрос за краткотрайна организация на придвижването.

В същото време водачи припомниха, че възбраната за камиони в последна лява лента и сега важи на бул. “България “, където има подложен подобен знак, единствено че никой не следи за спазването му.

Поставя се и въпросът до каква степен възбраната ще има резултат върху задграничните водачи на тирове, които главно основават проблемите и е доста по-трудно да бъдат глобени.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР