Това става известно от дневния ред на извънредно заседание на

...
Това става известно от дневния ред на извънредно заседание на
Коментари Харесай

Предлагат бившия зам.-министър на правосъдието Мария Павлова за заместник на Сарафов

Това оказва се от дневния ред на изключително съвещание на прокурорската гилдия на Висшия правосъден съвет, което ще се състои през днешния ден.

 

Мария Павлова, която сега е следовател в Националната следствена работа (НСлС), е назначена за заместник-министър на правораздаването в кабинета на служебния министър Крум Зарков на 9 август 2022 година.

 

Тя е била повече от 10 години следовател в Национална следствена служба, а преди този момент и в Столичната следствена работа. Няколко години е работила и като прокурор в Софийската районна прокуратура, предава Българска телеграфна агенция. 

 

Заемала е длъжността длъжностен министър на правораздаването в интервала 27 януари - 4 май 2017 година. Също по този начин е била заместник–министър на  правосъдието в две служебни държавни управления - от 17 май 2021 до 27 януари 2022 година. 

 

На днешното съвещание на Прокурорската гилдия ще бъде взето решение за вероятно освобождение на двама досегашни заместници на основния прокурор - Десислава Пиронева и Даниела Машева, и назначението им надлежно като прокурори във Върховната административна прокуратура и Върховната касационна прокуратура, по предложение на Борислав Сарафов - и.ф. основен прокурор.

 

Също по този начин колегията ще се произнесе по молбата на заместник-главния прокурор Красимира Филипова да бъде освободена от поста и назначена във Върховната касационна прокуратура.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР