Това станало в началото на първи век, а голямо въздействие

...
Това станало в началото на първи век, а голямо въздействие
Коментари Харесай

На Днешния Прекрасен Християнски Празник Имен Ден Празнуват Едни От Най-Красивите Български Имена!

Това станало при започване на първи век, а огромно влияние върху девойката оказали проповедите на Свети ап. Павел и Варнава, които са Христови възпитаници. Когато майката почнала да подлага на критика своята щерка, че прекомерно дълго време стои при християните, Света Текла признала, че и тя е приела Христовата религия.

Нито увещанията и заканите на майката, нито на годеника Фамир разубедили девойката да се откаже от новоприетата религия. Девойката желала да остане непорочна и да служи на Христа. След като схванал, че не може да откъсне своята избраница от християните, Фамир пуснал тъжба до градоначалника срещу християнина Свети ап. Павел. Обвинението било, че Свети ап. Павел прелъстил с празни приказки годеницата на Фамир и тя към този момент не желала да му стане жена.

Светият мъж бил хванат и хвърлен в тюрма. Като научила за това, Света Текла платила на стражата да я пуснат в килията на Светия мъж. Започнали да търсят изчезналата госпожица, само че на никое място не могли да я открият. Накрая я намерили при Свети ап. Павел. Отвели я при градоначалника и почнали да я увещават да влезе в правия път. Младата Света Текла отказвала още веднъж да се поклони на идолите, един път познала същинския Бог. Света Текла била подложена на безчовечен мъчения и най-после екзекутирана. Тя остава в историята на християнството като първата жена-мъченица, по тази причина Светата Църква я нарекла “първомъченица ”, а поради апостолската активност е избрана като “равноапостолна ”.

На 24 септември почитаме и паметта на Свети Владислав Сръбски. Той става шурей на българския цар Иван Асен Втори, откакто се оженил за неговата щерка Белослава. Вижте доста любопитни детайлности за хората, които се споделят Владимир, Владимира, Владо, Владко, Владислав. Владислав Какво значи името Владислав? Кога Владислав чества имен ден, написа Блиц.

1. Владислав е славянско име, което значи владеещ славата.

2. Мъжете с това име честват имен ден на 24 септември.

3. Всеки Владислав още от дребен се отличава с изключителна сензитивност и огромни фантазии.

4. Тези мъже доста обичат да четат и да мечтаят.

5. Мъжете с това име са грижовни към девойките и демонстрират надълбоко почитание към дамите през целия си живот.

6. Владислав има мощно развито възприятие за красиво, което го прави отличен музикант или художник.

7. Мъжете с това име са доста виновни и са домошари по природа - обичат почивките вкъщи пред купоните. Още на идващия ден (25 септември) има нов празник! Сергей чества имен ден на 25 септември. На този ден църквата отдава респект на преподобния Сергей, светец-покровител на скитащите се. Името е с латински генезис и значи “слуга ”.На латински наподобява като: sergius

Имен ден честват Владислав, Влади, Влад, Владко, Владислава, Владка, Владина, Владилена, Владена, Владен, Владилен.
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР