Това стана ясно в Пловдивския апелативен съд, където днес магистратите

...
Това стана ясно в Пловдивския апелативен съд, където днес магистратите
Коментари Харесай

Трагедията Просълзи България Току-Що, Не Можа Да Я Преживее. В Съдебната Зала Съобщиха, Че Е Починал

Това стана ясно в Пловдивския апелативен съд, където през днешния ден магистратите разгледаха настояването на 19-годишния обвиняем Асен Гюрганчев присъдата му да бъде променена от ефикасна в условна, заяви " Plovdiv 24 ".

На 13 април зрелостникът Асен блъсна с джипа си " Тойота " и умъртви на място 61-годишната Бонка Куманова. Катастрофата стана на пешеходна пътека на бул. " Шести септември ".

При следствието бе открито, че джипът, ръководен от обвинения, се е движел със скорост 67 км/ч, при разрешена за обитаемоте места скорост от 50 км/ч. Гюрганчев е натиснал спирачката, само че не е съумял да спре поради по-високата скорост, като е блъснал дамата с предната лява част на автомобила. След удара, зрелостникът е избягал от местопроизшествието.

На идващия ден Асен бе арестуван, а при започване на юли Пловдивският областен съд го осъди на 2 години и 8 месеца затвор. Книжката на младежа бе отнета за период от 5 години.

" Добър човек беше мама, работеше си съзнателно. Търсим правдивост, нищо друго ", промълви дъщерята на прегазената Бонка Куманова. Младата жена описа, че нещастието в фамилията й е цялостна, откакто брачният партньор на Бонка не могъл да преживее загубата и е умрял на 9-и октомври.

Адвокат на зрелостника Зоя Тошкова изиска условна присъда, както и подмяна мярата му за неотклонение от " задържане под стража " в по-лека такава, до момента в който Гюрганчев чака окончателната си присъда.

Апелативните магистрати обаче отхвърлиха последното с мотив, че не е избегната опцията той да се укрие, а по обжалвания размер на присъдата те ще се произнесат в границите на законовия период от един месец.
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР