Това стана ясно след заседание на Надзорния съвет на фонда.

...
Това стана ясно след заседание на Надзорния съвет на фонда.
Коментари Харесай

Здравната каса ще плаща всички лекарства за лечение на хронично болни

Това стана ясно след съвещание на Надзорния съвет на фонда. Текстовете, които провокираха терзания измежду фамилни лекари, са препоръчани от специалисти и ще бъдат изменени.

Ограничения за лекуването на хронично заболели не са обсъждани от управителния съвет на Лекарския съюз и надзора на Здравната каса.
Жени Начева - ръководител на Народно събрание на НЗОК, заместник-министър на здравепазването: " Това са разновидности, които са обсъждани сред работни групи, които са разменяни в действен проект ".д-р Иван Маджаров - ръководител на БЛС: " Това, което излезе през вчерашния ден в общественото пространство, съгласно мен, беше неразбирателство ".
Редът, по който се предписват и отпускат медикаменти по Здравна каса на пациенти с диабет, хипертония и сърдечна непълнота няма да се трансформира.
Жени Начева - ръководител на Народно събрание на НЗОК, заместник-министър на опазването на здравето: Колкото болести има 1 пациент, до 3 лекарствени продукта той ще има право да получи. Подчертавам, каквато е и актуалната процедура ".
Остава опцията и за издаване на тримесечни предписания за медикаменти по Здравна каса.
Жени Начева - ръководител на Народно събрание на НЗОК, заместник-министър на опазването на здравето: Пациентът няма да се разкарва. По никакъв метод няма да настъпят промени.
Ще отпаднат и противоречивите текстове за профилактичните прегледи.
Жени Начева - ръководител на Народно събрание на НЗОК, заместник-министър на опазването на здравето: " Когато пациент се преглежда във връзка на остро положение и острото положение разрешава - да се направи профилактичен обзор, с цел да може да се усили броят на профилактичните прегледи.

 По данни на Европейска комисия: Колко плащаме за здраве в България По данни на Европейска комисия: Колко плащаме за здраве в България
Европейската комисия разгласява здравен профил за България, в който показва главните недостатъци в системата на опазването на здравето ни за интервала 2015-2017...

Лекарският съюз и касата нямат съществени несъгласия по текстовете в рамковия контракт за идната година няма Предвижда се приблизително 14% нарастване на цените на 250 клинични пътеки.
доктор Иван Маджаров - ръководител на БЛС: Това, което си поставихме като цел в клиничните пътеки, считам, че е задоволително положително. Макар, че нашите оферти бяха много по-завишени.
Догодина ще има повече пари за посоки, проучвания и прегледи при експерти. Съборът на Лекарския съюз даде мандат на управителния съвет да подпише рамковия контракт. Очаква се това да се случи до края на годината.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР