Това стана ясно след среща на социалния министър в оставка

...
Това стана ясно след среща на социалния министър в оставка
Коментари Харесай

Гьоков с идея как минималната работна заплата да се определя автоматично

Това стана ясно след среща на обществения министър в оставка Георги Гьоков и обществените сътрудници, на която бяха дискутирани разновидностите за определянето на разнообразни механизми за минималната работна заплата.

От 2010 година насам е имало редица диалози по тематиката, водени от разнообразни държавни управления, като сред обществените сътрудници съществува консенсус за установяване на сходен механизъм.

“Държавите-членки, в които има законоустановени минимални работни заплати, следва да регламентират национални критерии, които да включват минимум покупателната дарба на минималните работни заплати, общото ниво на брутните работни заплати и тяхното систематизиране, темпът им на напредък и развиването на продуктивността на труда “, разясни Гьоков. По неговите думи транспарантен и автоматизиран механизъм за установяване на МРЗ е нужен, с цел да има предвидимост и за работодателите и за синдикатите. “Обществото би трябвало да остане с чувството, че минималната работна заплата се дефинира съответно и заслужено “, посочи Гьоков.

Предстои работодатели и синдикати да показват в МТСП мненията си по препоръчаните разновидности за резюме. След разбор от специалистите на министерството, страните ще се съберат да дискутират още веднъж.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР