Това стана ясно от думите на външния министър Дитмир Бушати

...
Това стана ясно от думите на външния министър Дитмир Бушати
Коментари Харесай

Това Е Вече Прекалено! Съседите Ни Нанесоха Непростима Обида На България И Българите! Обвиниха Ни В

Това стана ясно от думите на външния министър Дитмир Бушати по време на диспути в албанския парламент по отношение на законопроект за отбрана на малцинствата в страната.

В Албания няма българско малцинство и настояванията за признание на такова са част от плана „ Велика България ”, съобщи македонският деятел Васил Стерьовски, поканен да взе участие в полемиките, предава Българска телеграфна агенция.

„ В Преспа, Гора, Голо бърдо, където се претендира да има българско малцинство, живее единствено македонско малциство. Ако се признае българско малцинство, това ще бъде геноцид над македонците ”, счита Стерьовски.

В първичния албански законопроект не се загатва съществуването на българско малцинство в страната. В текста участват македонско, гръцко, влашко, черногорско, сръбско, босненско и египетско малцинство.

Новият закон се изисква от Брюксел в границите на пътя на Тирана към Европейски Съюз. Същевременно той провокира недоволството на управляващите у нас, които възприемат като българско малцинство десетки хиляди албанци най-вече в регионите на Преспа, Гора и Голо бърдо. Много от тях към този момент имат и български паспорти.

Стигна се до там министър председателят Бойко Борисов да изиска от албанския си сътрудник Еди Рама гарантиране на правата на малцинството ни в балканската страна.

Същевременно редица македонски организации в Албания се борят срещу дефиницията.

Към момента тази глава от закона е завършена за Албания, сподели министър Бушати.
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР