Това стана ясно от думите на служебния министър на образованието

...
Това стана ясно от думите на служебния министър на образованието
Коментари Харесай

МОН настоява за повече инвестиции във висшето образование frognews.bg

Това стана ясно от думите на служебния министър на образованието и науката проф. Сашо Пенов по време на среща, проведена от Националния браншов профсъюз „ Висше обучение и просвета “ към КНСБ, осведомят от пресцентъра на МОН.

 

„ Колкото повече средства има за висше обучение в тази икономическа обстановка ще е добре. Защото изоставаме освен във възнагражденията, само че и в съоръжение и обезпечаване на научно-изследователската активност. И това се вижда и ще бъде още по-видимо, когато се развият стратегиите за STEM центровете в учебните заведения. Ще се получи по този начин, че някои от нашите студенти ще са учили в доста добра среда в учебно заведение и отивайки в университетите ще видят, че нещата са някак изостанали, овехтели “, съобщи министърът.

 

Проф. Пенов акцентира, че е редно да продължи политиката за поддържане на качеството в университетите. По думите му насърчителните ограничения са дали резултат.

„ Когато осигурим някакъв растеж на базовия норматив, ще можем да мислим за известна промяна на коефициентите за другите професионални посоки, само че без да вредим на другите и да има баланс сред ползите на всички “, сподели проф. Пенов.

По време на срещата бе маркирано, че към този момент няма финален план на бюджета и няма изясненост кои оферти на МОН ще залегнат в него.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР