Това стана с коментара му в началото на правителственото заседание,

...
Това стана с коментара му в началото на правителственото заседание,
Коментари Харесай

Денков: Бай Ганьо прави избори още е актуално, да изберем правилно - будителите или Андрешко

Това стана с коментара му при започване на държавното съвещание, закъсняло изключително поради присъединяване на Николай Денков и част от министрите в церемонията в президентството - първо при издигането на националния байрак, а по-късно и в Гербовата зала, където президентът произнесе одобрение.

" През 1895 година един различен будител - Алеко Константинов, написва, за жалост, своята към момента настояща творба, " Бай Ганьо прави избори ", сподели министър председателят.

И се трансферира на Елин-Пелиновия воин Андрешко, станал нарицателно за надлъгване на страната и тъпчене на разпоредбите. 

" Бъдещето на България зависи от това кой избор ще създадем - дали ще следваме образеца на нашите будители, или образеца на Бай Ганьо и Андрешко. Много се надявам да създадем верния избор ", продължи Денков с намек за балотажа.

Отправи и одобрение за Деня на националните будители, като напомни кой го е предложил да бъде честван - министърът на образованието Стоян Омарчевски.

" Трябва да благодарим и на един министър на просвещението, който преди 101 години е видял какъв брой е значима ролята на тези знаци, образци, които ние би трябвало да носим в душите си - министърът на просвещението Стоян Омарчевски, който е предложил на Народното събрание това да стане формален народен празник на България ", съобщи министър-председателят.

" Това е празник, който ни сплотява посредством имената на Иван Рилски, Кирил и Методий, Патриарх Евтимий, нашите герои от Възраждането и Освобождението ", сподели Денков.

По думите му това е ден, който сплотява всички българи и би трябвало да преклоним глава пред тези хора. Това, което сме ние българите, значително се дължи на техните каузи, съобщи министър-председателят, представен от Българска телеграфна агенция.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР