Това сочи статистика на социалното министерство към 31 декември 2022

...
Това сочи статистика на социалното министерство към 31 декември 2022
Коментари Харесай

Държавата е „майка“ за 85 деца и младежи в Бургаска област

Това сочи статистика на общественото министерство към 31 декември 2022 година

3553 е общият брой на местата в България за настаняване на деца и младежи в така наречен домове, спешни центрове и преходни жилища. Това сочи информация на общественото министерство към 31 декември 2022 година , позоваваща се на данни от Агенцията за обществено подкрепяне.

Оставените за развъждане от страната са разпределени в четири типа институции - спешни центрове за деца, центрове за настаняване от фамилен вид (ЦНСТ) за деца и младежи без увреждания, центрове за настаняване от фамилен вид за деца и младежи с увреждания и преходни жилища за деца.

В страната действат общо 295 такива структури, се вижда от писмо на служебния вицепремиер и обществен министър Лазар Лазаров до депутата от последния парламент Христо Петров (Ицо Хазарта) след заложен. Има приложена статистика за цялата страна. Тя касае броя „ деца в ученическа възраст, настанени в обществени услуги “.

В област Бургас броят на структурите е 18, като те са разпределени в пет общини – Бургас, Средец, Поморие, Карнобат и Созопол . Общият им потенциал е за 212 деца и младежи, като настанените към края на 2022 година са 85 (т.е. 40% от капацитета).

Кризисни центрове за деца има в общините Бургас и Средец . Капацитетът им е, надлежно, за 8 и 10 души. В тях е настанено единствено едно дете – то е в Средец.

Осем са ЦНСТ за деца без увреждания в региона . Те са в Бургас, Средец и Поморие. Капацитетът им е за 82 деца, настанени са 60 (73% от капацитета).

Осем са ЦНСТ за деца и младежи с увреждания в района . Те са в Бургас, Карнобат, Поморие и Созопол. Капацитетът им е за 112 души. Настанени в тях са 24 деца и/или младежи (над 21% от капацитета).

Преходни жилища в област Бургас няма.
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР