Това сочат резултатите от две социологически проучвания тази седмица, за

...
Това сочат резултатите от две социологически проучвания тази седмица, за
Коментари Харесай

Реджеп Ердоган запазва подкрепата си дори и след земетресенията

Това сочат резултатите от две социологически изследвания тази седмица, за които заяви организация Ройтерс, представена от Българска телеграфна агенция.

 

Земетресението не е довело до намаляване на държавното управление, както опозицията очакваше ", споделя пред Йозер Сенджар, началник на социологическата компания Метропол.

 

Данните от социологическите изследвания на неговата компания дават преднина на Републиканския алианс на Ердоган с националистическия водач Девлет Бахчели, макар че обединението е изгубила няколко процентни пункта от поддръжката си спрямо януари.

 

Ердоган обществено призна проблемите в първите дни, само че по-късно отбрани реакцията на своето държавно управление. Той даде обещание бързо да възвърне домовете - заричане, което евентуално ще му помогне да резервира поддръжката си измежду гласоподавателите, споделя Мехмет Али Кулат, началник на социологическата организация MAK.

 

" Когато хората претърпяват такова злополучие, ние виждаме психически реакции в продължение на няколко дни и това е ориентирано към държавното управление. След като минат 15-20 дни, те остават покрай този, който обещае да възвърне срутената им къща или работно място.

 

Това може да бъде преимущество за държавното управление ", споделя Кулат.

 

В изследванията, извършени след земетресението, поддръжката за алианса на Ердоган и Партията на националистическото деяние на Бахчели, се движи към 40-41 %, уточни още Кулат.

 

Проучване, осъществено от Istanbul Economics Research сред 16 и 20 февруари с 2000 участници, демонстрира леко нарастване за резултатите на Ердоган с 0,1 пункта по отношение на януари.

 

Тридесет и четири % от интервюираните, декларират, че строителните бизнесмени са най-отговорни за вредите от земетресенията, до момента в който 28 на 100 упрекват държавното управление.

 

Гласоподавателите на ПСР в преобладаващата си част упрекват строителните бизнесмени за нещастието, заради което загубата на поддръжка в ръководещата партия е лимитирана, разяснява Сенджар.

 

Изследване на ТЕАМ, осъществено измежду 1930 души на 19-20 февруари, сочи, че Републиканският алианс на Ердоган и Бахчели резервира равнището си на поддръжка на към 44 на 100 след земетресенията.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР