Това ще се случи, ако оставите портокалови кори в буркан

...
Това ще се случи, ако оставите портокалови кори в буркан
Коментари Харесай

Това ще се случи, ако оставите портокалови кори в буркан за седмица

Това ще се случи, в случай че оставите портокалови кори в буркан за седмица

Вътрешността на портокала е толкоз вкусна, че доста малко хора се замислят за изгодите от кората му. Портокаловата кора доста постоянно, незаслужено, се изхвърля в кофата, а не се употребява по предопределение. Не става въпрос единствено за витамин С, а за преимуществата, от които всяка стопанка може да се възползва.

Почистващ препарат
Портокаловата кора съдържа задоволително етерично масло, с цел да може да я употребявате като антибактериален и почистващ препарат, за което няма никакво подозрение, че е екологично чист.

Почистването на микровълновата фурна ще бъде същинско наслаждение. Поставете портокаловата кора в купа и изсипете 300 мл. вода. Поставете в микровълновата фурна за най-много 7 минути, след което я избършете единствено с забрадка от вътрешната страна. Можете също по този начин да я почистите с лимон.

Дъската за рязане може да бъде почистена бързо и елементарно. Поръсете малко сол и я изтъркайте със свежа кора.

Кафеварката още веднъж ще свети като нова, в случай че я изплакнете с това средство: прибавете кора от портокал и две чаени лъжички сол към чаша студена вода. За една минута, разклатете кафеварката.

А, в случай че се нуждаете от универсално средство за мазни петна, просто залейте портокалови кори с оцет за една седмица, по-късно излейте течността в спрей-бутилка.

Можете да употребявате портокалови кори и в съдомиялната, с цел да предотвратите появяването на петна от препарат по съдовете.

Чай
Класическият черен чай се комбинира с доста подправки. Неговият усет безусловно се слива с изразения мирис на портокаловата кора. Малко карамфил и вашият необикновен чай е подготвен.

Подправка
Портокаловата кора се употребява освен в чайове и безалкохолни питиета, само че и в ястия. В този случай, портокаловата кора би трябвало да се изсуши на слънце или във фурната и по-късно да се настърже на ренде. За месо, и изключително за пилешко, портокаловата кора е наложителна фалшификация. И в случай че не сте пробвали да я добавите към горчицата, това кулинарно изобретение ви чака.

Ароматизатор
Известно е, че свежите кори излъчват мощен мирис. Те насищат въздуха с потребни етерични масла, които отблъскват насекомите. Това свойство е потребно в всекидневието, тъй като даже молецът се опасява от това мощно средство.
Ако имате портокалови кори, не е належащо да купувате ароматизатори. Внимателно почистете плода, с цел да получите чаша от кората. За фитил ще служи опашката, която нормално остава по време на разчистване. Налейте зехтин, оставете го да попие във фитила и запалете.

Захаросани плодове
И за десерт – захаросани кори! Потопете ленти от кората във вода за ден-два, като сменяте водата няколко пъти. След това залейте с прясна вода и варете 20 минути. Подгответе сироп (половин чаша захар на чаша вода) и варете в него корите до бистрота. След това прецедете и оставете да изсъхнат (можете да ускорите процеса във фурната). Сладкото за чая е готово.

Колко доста изгоди единствено! Портокаловото масло подсушава мазната кожа и я почиства надълбоко. А за коледната софра можете да си извършите портокалови свещи.

Източник: bukvarche.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР