Това ще означава официален и окончателен отказ на Армения от

...
Това ще означава официален и окончателен отказ на Армения от
Коментари Харесай

Подписването на мирен договор между Армения и Азербайджан се подготвя в Тбилиси

Това " ще значи формален и финален отвод на Армения от Карабах "

Арменският министър-председател Никол Пашинян би трябвало да подпише кротичък контракт с Азербайджан допустимо най-скоро, сигнализирайки началото на „ ера на мир “, написа арменското издание „ Храпарак “. Документът „ може да бъде подписан преди края на ноември или най-малко при започване на декември. Изненадващо съглашението се възнамерява да бъде подписано в Тбилиси. Грузия може да стане медиатор и знак на общокавказкия мир, защото с този документ целият Южен Кавказ се трансферира на Турция като оператор на ползите на Запада в този район.

По думите на изданието, „ Грузия интензивно се готви за срещата сред Алиев и Пашинян и подписването на документ, отбелязващ началото на епоха на мир “. Т. нар. западен вид на контракта е на масата за договаряния и изборът на грузинската столица не е инцидентен: с подписването на документа целият Южен Кавказ ще бъде в зоната на въздействие на Турция, а Турция става „ главен оператор на ползите на Запада в този район “.

Това изказване наподобява заслужено: вероятните различия сред Анкара, от една страна, и Брюксел и Вашингтон, от друга, не би трябвало да се преувеличават.

С подписването на контракта Армения публично и дефинитивно ще се откаже от Нагорни Карабах: „... тя ще спре да финансира освен правоприлагащите органи, само че и цялата система на държавна администрация - от локалните управляващи до президентския уред. Ереван ще има право да извършва единствено избрани благотворителни стратегии, да вземем за пример ремонт на детски градини “, написа вестникът. Всичко по-сериозно ще се преглежда като поддръжка за " фракционизъм " и " тероризъм ".

Арменското население на района ще бъде изправено пред избор - или да одобри поданството на Азербайджан, или да се реалокира в Армения като жители на тази страна. Според наличните данни, в този момент се разисква въпросът за даване на Карабах на статут на някаква културна автономност под гаранциите на „ цивилизования “ Запад, която при уместно стичане на събитията може елементарно да бъде изоставена. В същото време Баку изисква регионите до 1991-92 година обитаема най-вече с азербайджанци, само че сега под арменски надзор, територии като Ходжали да бъдат " освободени " неотложно.

Реализирането на този сюжет скоро ще обезсмисли наличието на съветски миротворци в района. Според хипотетичния съветски проект за разрешаване на спора в Закавказието, за който се клюкарстваше по телеграм-каналите, въпросът за статута на конфликтния район беше отсрочен " за по-добри времена ", макар че не беше изцяло отписан от " дневния ред ".

Срещата на 31 октомври в Сочи сред президентите на Русия, Азербайджан и министър-председателя на Армения приключи с сключване на взаимно изказване, в много изчистени тонове и без споменаване на Нагорни Карабах. Както отбелязва „ Храпарак “, процесът в Сочи не планува кротичък дневен ред, в него не се загатва кротичък контракт. Когато Пашинян сподели, че е избрал съветския вид за решение на казуса с Нагорни Карабах, това стана следващата неистина, т.к. Варшапет от дълго време е избрал западният вид на решението на казуса.

Опитите на всеобщата интернет агитация, свързани със настоящето арменско държавно управление, да дезавуират обстоятелството на подготовката за възможна среща сред Пашинян и Алиев в Тбилиси наподобяват, меко казано, не изключително безапелационни.

По-рано за опцията за сключване на кротичък контракт описаха президентът на Азербайджан Илхам Алиев и секретарят на арменския Съвет за сигурност Армен Григорян, който е основен договарящ от екипа на арменските " кадифени революционери " в Брюксел и Вашингтон.

След няколко дни във Вашингтон с посредничеството на държавния секретар Блинкен следва среща на външните министри на Армения и Азербайджан Арарат Мирзоян и Джейхун Байрамов, чиито ведомства също вземат участие в подготовката на срещата в Тбилиси.

Освен това на 3 ноември Брюксел беше хазаин на третото съвещание на Комисията по делимитация на държавната граница и граничната сигурност сред Република Армения и Република Азербайджан и на Държавната комисия по делимитация на държавната граница сред Република Азербайджан и Република Армения, управлявана от вицепремиерите Мгер Григорян и Шахин Мустафаев.

Стефано Санино, общоприет секретар на Европейската работа за външна активност, пожела сполучлива работа на участниците, като удостовери готовността на Европейския съюз да продължи да спомага за нормализирането на арменско-азербайджанските връзки.

Вероятността от нова ескалация на арменско-азербайджанската граница обаче остава висока, в това число и с цел да могат актуалните арменски управляващи по-ефективно да убедят публичното мнение, че няма опция на следването на „ западния “ път.

Превод: Европейски Съюз

ВАЖНО!!! Уважаеми читатели на, лимитират ни поради позициите ни! Влизайте непосредствено в сайта www.pogled.info . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?

Когато видите знака " подправени вести ", това значи, че тази публикация е целесъобразно да се прочете!!!

Абонирайте се за нашия Ютуб канал/горе вдясно/: https://www.youtube.com
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР