Това се разказва в обширна публикация на Ню Йорк таймс

...
Това се разказва в обширна публикация на Ню Йорк таймс
Коментари Харесай

”Ню Йорк таймс”: Войната в Украйна съживява оръжейни заводи в България

Това се споделя в обширна обява на " Ню Йорк таймс " под заглавие " Български фабрики и секретни специфични групи: Как Западът търси руско оръжие ". В нея се разказва възраждащият резултат на войната в Украйна върху сходни предприятия в Централна и Югоизточна Европа.

" България надалеч не е единствената страна, която тихомълком оказва помощ на Украйна. Люксембург доставя украинската войска с оръжие, създадено в Чехия. Брокери с пари от Съединени американски щати обикалят в търсене на снаряди по заводи в Босна и Херцеговина, Сърбия и Румъния. Англия сътвори специфична група за въоръжаване на Украйна, демонстрира

В публикацията се показва, че съгласно държавни оценки от октомври прогнозният експорт на въоръжение от България е надхвърлил предходната година 3 милиарда $ - пет пъти повече от продажбите през 2019 година

В нея има отпратка към съответното дружество и церемонията, представена нагоре - Участък 104 на ТЕРЕМ-Цар Самуил в Костенец.

На откриването участват министърът на защитата Димитър Стоянов, изпълнителният шеф на ТЕРЕМ-ХОЛДИНГ Кръстю Кръстев и шефът на ТЕРЕМ-Цар Самуил Иван Стоянов.

" Компанията е произвеждала сходни артикули в интервала 1984-1988 година, които след това са били анулирани. Новото произвеждане се реализира по метода на вкарване на взривното вещество в тялото на гранатата с използване на високоефективни технологии. Новият 122 мм фугасен снаряд е боеприпасът за артилерийски системи гаубици 2С1 и Д-30. ", се споделя в известието.

" Ню Йорк таймс " споделя и за това по какъв начин " се усъвършенства положението на Сопот след нашествието ", с помощта на заетостта във ВМЗ. " Един петък, наскоро, ням екот от детонации ратръси стъклата на прозорците - това евентуално са проби на прясно направени муниции, сподели кметът на града. "

Деян Дойнов изяснява, че " евентуално няма нито едно семейство в града, чиито членове да не са работили или не работят в завода. На процедура нямаме безработица - единствено тези, които не желаят да работят, са безработни. "

 
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР