Това се отнася обаче само до наличните складови запаси от

...
Това се отнася обаче само до наличните складови запаси от
Коментари Харесай

Microsoft възобнови продажбите на Huawei MateBook

Това се отнася обаче единствено до наличните складови ресурси от преносими компютри

От този понеделник Microsoft Store възобнови продажбата на Huawei преносими компютри (снимка: Huawei)

Онлайн магазинът на Microsoft възобновява продажбите на преносими компютри Huawei , откакто предишния месец MateBook изчезна от листата на Microsoft Store – повода за това бе, че китайска та компания попадна в черния лист на Министерството на търговията на Съединени американски щати, а президентът Доналд Тръмп подписа декрет, който всъщност не разрешава на американски компании да вършат бизнес с Huawei.
още по тематиката
От този понеделник Microsoft Store възобнови продажбата на съществуващите си ресурси от Huawei преносими компютри. В имейл до CNET от компанията разясняват смяната в позицията си:

„ [Microsoft] ще продължи да реагира на многочислените бизнес, механически и регулаторни провокации, свързани с неотдавнашното прибавяне на Huawei от Министерство на търговията на Съединени американски щати към листата Entity List за контролиране на експорта ”.

От компанията прецизират, че Microsoft Store ще продава единствено наличните ресурси в складовете, само че не и нови получени устройства. Изглежда, че продажбите на съществуващи ресурси от преносими компютри са отвън обсега на възбраната.

Microsoft Store спря да продава Huawei преносими компютри посредством своя онлайн магазин в края на май. Компанията трябваше да се съобрази със възбраната на държавното управление на Съединени американски щати, която беше обяснена със угриженост за националната сигурност, защото Huawei имала тесни връзки с китайското държавно управление.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР