Това се казва в позиция на депутата от Демократична България

...
Това се казва в позиция на депутата от Демократична България
Коментари Харесай

Владислав Панев: Гербаджийската КЕВР удря новия кабинет по устав с провокация

Това се споделя в позиция на депутата от " Демократична България " и съпредседател на " Зелено придвижване " Владислав Панев.

Вижте още от позицията на Панев:

При състояние, че всички производители на контролирания пазар на електрическа енергия имат мощно увеличени доходи от свободен пазар, а разноските на множеството от тях не се покачват. И че във фонд Сигурност на енергийната система са насъбрани големи запаси от високите цени на въглеродните излъчвания. и от петпроцентната вноска от прихода на всички производители.

Отделно КЕВР предлага 40% нарастване на цената за транспорт и систематизиране за ЕСО и ЕРП-тата. Това си е непосредствено облагане на бизнеса, оттатък така и така непостижимите цени на пазара. С още над 4 лв. за мегаватчас.

И още. Цената, на която Топлофикация София продава електрическа енергия се фиксира на 635 лв. за мегаватчас. Колкото беше за фотоволтаици по времето, когато още технологията беше мега скъпа. Огромна услуга за най-ограбваната през годините енергийна компания, също към момента под контрола на ГЕРБ. Един тип всички консуматори да заплащат баснословни цени за парното на столичани, просто тъй като Топлофикация се ръководи супер неефективно. Един път 30% растеж на парното, повторно двойна над пазара цена на силата, която плащаме на столичното сдружение.

Отделно смяната на разпоредбите по средата на ценовия интервал удря всички ВЕИ с дълготрайни контракти за продажба на електрическа енергия на пазарни цени. Защото им редуцира наградата на процедура ретроактивно. Това в допълнение унищожава естествения бизнес.

Изводът от всичко това е, че КЕВР би трябвало да бъде първият регулатор със заменено управление. И новото държавно управление и Народното събрание би трябвало да създадем нужното, с цел да може решението от през вчерашния ден да не влезе в действие.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР