Това се казва в изявление, разпространено във вторник от руското

...
Това се казва в изявление, разпространено във вторник от руското
Коментари Харесай

Кремъл: САЩ нарушиха задълженията си, като доставиха хеликоптери Ми-17 на Украйна

Това се споделя в изказване, публикувано във вторник от съветското посолство в Съединените щати, предават от държавната организация ТАСС.

Според информацията пакетът от американска военна помощ включва четири съветски хеликоптера, закупени по-рано от Вашингтон за афганистанското държавно управление.

" Такава доставка заобикаля наредбата за документ за краен консуматор, изискващ документално единодушие на Русия. Това е жестоко нарушаване от американската страна на нейните отговорности. Въпреки многократните ни претенции за уточнения, нямаше явен отговор от Съединените американски щати. Пренебрегването на интернационалните стандарти се демонстрира и в доставката на портативна зенитно-ракетна система Stinger на Киев. Сред тях са резолюция 62/40 на Общото заседание на Организация на обединените нации от 2007 година и „ Елементи за надзор на износа на ПЗРК “, контрактувани в рамката на Васенаарското съглашение от 2003 година, директно ориентирана към минимизиране на рисковете, попадащи в ръцете на недържавни участници от този клас оръжия ", показват от дипломатическата задача.

Според посолството Вашингтон демонстрариа " безконтролно държание " като трансферира далекобойни артилерийски системи в Киев, макар заплахата от ескалация. От там са безапелационни, че с доставката на военна техника на Киев от страна на Съединени американски щати свидетелства за " напускането на интернационалните правила на въздържаност ", насърчавани от Вашингтон.

" Такива двойни стандарти подкопават доверието към Вашингтон като участник в многостранните механизми за надзор на износа “, се споделя в изказването.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР