Това съобщиха от Областната администрация в Смолян. Пътни инциденти със

...
Това съобщиха от Областната администрация в Смолян. Пътни инциденти със
Коментари Харесай

Дрифт шофьори създали проблеми на ”Превала”

Това оповестиха от Областната администрация в Смолян.

Пътни произшествия със снегопочистващата техника по трасето са избегнати след появяването на полицейски коли. Снеговалежът в област Смолян продължава.

За прохода "Печинско " също е въведено ограничаване за товарните коли над 12 тона да бъдат без ремаркета и полуремаркета.

Проблемната обстановка към "Превала " тази нощ е провокирана от компания младежи от Смолян, решили да тестват дрифт осъществявания при зимни условия.

Шофьорите, експериментиращи рискови завои върху снега основават риск за конфликт със снегопочистващите машини, изяснява Адриян Петров, заместител регионален шеф.

Дрифт хулиганите изчезнали от пътя след появяването на полицейските коли.

По-рано БНР заяви, че нощес 10 закъсали леки коли е имало по пътя от Смолян към прохода "Превала " преди кв. "Езерово " поради изобилния снеговалеж, който образувал снежна завивка от 15 см.

Шофьорите се оплакаха, че пътят е непочистен и замръзнал и едвам удържали колите.
"Няма разчистване сега. Аз съм изумена, че не е измит този път. В момента съм дори в потрес от цялата тази обстановка! Не мога да допускам, че оставили до такова състояние да се стигне в случай, че снегът стартира следобяд, разяснява кореспондентът на БНР в района.

От пътната организация осведомят, че в Смолянско, до 13 февруари, се стопира придвижването на камиони над 12 тона в сектора Батак-Доспат заради снегопочистване.

От "Пътна полиция " поучават водачите, на които им следва пътешестване, да потеглят на път с коли, готови за зимни условия, да карат със съобразена скорост и нараснало внимание.

За през днешния ден жълт код за снеговалежи е разгласен в за множеството области в страната. В област Бургас предизвестието е за изобилен дъжд, демонстрира информация в Националния институт по метеорология и хидрология при Българска академия на науките.

Само за областите Видин, Плевен, Благоевград, Стара Загора, Сливен и Ямбол не е в действие сигнален код за рисково неприятно време.

Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР