Това съобщиха на специална пресконференция в Оряхово от прокуратурата и

...
Това съобщиха на специална пресконференция в Оряхово от прокуратурата и
Коментари Харесай

Групата на Квиц изнасилвала брутално длъжници

Това оповестиха на специфична конференция в Оряхово от прокуратурата и полицията.

Организираната незаконна група, ръководена от престъпно проявения Цветомир Ценов-Квиц, бе разрушена през вчерашния ден. Тя е работила в цялата област Враца. В акцията по неутрализирането на нарушителите са взели участие 120 чиновници на ГДБОП, жандармерията и полицията. Седем души са арестувани и упрекнати, като ще останат в ареста за 72 часа, а други двама се търсят.

"17 проверяващи екипи правиха по едно и също време дейности. Бюрото по отбрана на очевидците ще взе участие във всички сходни случаи на територията на страната, защото явно очевидците би трябвало да се убедят, че страната има предпочитание да прави по този начин, че да се преборим с тежката престъпност и корупцията ", съобщи представителят на основния прокурор Румяна Арнаудова.

Бандата на Квиц е работила с изключителна грубост и е изненадала даже проверяващите. Тя се е занимавала с необятен набор от закононарушения, в това число лихварство, отвличания, изнудване, палежи, побоища, разпространяване на опиати и закани за ликвидиране.

Групата е извънредно брутална . И това не са празни приказки. При отвличания във връзка с потърпевшите лица са осъществявани полови извращения, като част от уредите, с които е осъществявано това, са конфискувани – палки, тръби и други уреди за непосредствен контакт”, разгласи ръководителят на Специализираната прокуратура Иван Гешев.

При обиските и претърсванията са открити огромна сума пари в левове и непозната валута, два револвера и опиати. Разпитани са 25 очевидци, част от тях и пред арбитър.

От ГДБОП и Специализираната прокуратура признаха, че за първи път се сблъскват с сходна група, която е профилирана по браншове – едни са се занимавали с дрогата, други с лихварство, трети с изнудванията, като всеки член на бандата имал обособен сектор.

"Организираната незаконна група е разследвана е от началото на 2015 година, само че едвам преди дни са събрани задоволително доказателства и свидетелства, които да потвърдят закононарушенията ", добави Гешев.

Директорът на ГДБОП Ивайло Спиридонов сподели, че във всеки един огромен град в България съществуват такива групи, само че бе безапелационен, че това е един от целите на службата - "да отстраняваме такива групи и да ги вкарваме там, където им е мястото ".
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР