Това съобщи за bTV директорката на учебното заведение Даринка Стойчева.

...
Това съобщи за bTV директорката на учебното заведение Даринка Стойчева.
Коментари Харесай

Учителката от ДГ в Плевен ще бъде отстранена

Това заяви за bTV директорката на образователното заведение Даринка Стойчева.

Учителката от ДГ "Надежда " Стойка Гатева е възпитател с 40-годишен стаж в целодневната градина в Плевен.

За случая стана ясно, откакто аудиозапис изработен в детската градина беше оповестен в обществените мрежи.

„ Такова държание не съм очаквала, че мога да чуя”, добави още директорката и сподели, че след края на отпуската по болест на Стойка Гатева, тя ще изиска документално пояснение, след което учителката ще бъде отстранена от служба.

Междувременно общината стартира инспекция поради записа, която е открила, че той в действителност е изработен в детската градина и, че гласът е на учителката Стойка Гатева. Проверката на общината ще продължи, като детската градина ще бъде тествана и писмено за нарушавания.

Превръща ли се експанзията в норма за образование?

„ Това държание не може да бъде целесъобразно по никакъв начин”, безапелационен е някогашният министър на образованието Тодор Танев. Той разясни обаче, че от такива случаи не трябва да се прави резюме на цялата система.

„ Да се налагаш, освен това с власт, а от време на време и с шамари, върху този, който те гледа, е закононарушение. Не е единствено липса на професионализъм”, безапелационен е Танев.

Според психологът Александра Петрова множеството учители сами желаят да минат в допълнение образование, тъй като не могат да се оправят с поверените им деца.

„ Родителите имат право да желаят камери, а за самите учители може да бъде доста потребно като обучителен вариант”, счита Петрова.

От своя страна родители застанаха пред камерата на Bulgaria ON AIR, с цел да изразят възмущението си и следствията, които виждат у децата си, след следващата експанзия от страна на възпитателка в детска градина, този път от Плевен.

"Проблемът не е индивидуален, той е всеобщ! Малтретирането над деца е обществена загадка, а ние - родителите и обществото, би трябвало да спрем да си "заравяме главите в пясъка ", прикани един от родителите!

Днес пред камерата на малкия екран една майка показа, че е подозирала за сходно отношение по отношение на детето ѝ, защото то се оплакало, че е било ударено по ръката от госпожа Гатева.

"Освен това, когато си подрежда играчките у дома, детето ми стартира да се кара на мен и баба си: "Аз предвождам тук! " Няма по какъв начин то да е чуло тези думи от другите деца в градината ", уверена е майката.

Заместник-кметът на Община Плевен Стефан Милев акцентира, че до момента тъжби от подобен въпрос не са дошли.

"Призовавам всички родители, които имат подозрение за експанзия над децата си в детските градини, да подават сигнали в общината ", съобщи зам.-кметът.

Единият от възмутените родители моли също за монтирането на аудиоустройства в детските градини, с цел да се следи контролът в тях!
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР